Обійдетеся без кип’ятіння: три простих способи стерилізації банок

Читать на русском
Автор
Стерилізація – необхідний етап підготовки їжі на зиму
Стерилізація – необхідний етап підготовки їжі на зиму. Фото Pixabay

Три простих варіанти вирішення питання

Взимку ми з таким задоволенням ласуємо маринованими продуктами. Однак про смакоти потрібно турбуватися саме в теплу пору року.

Однією з процедур маринування огірків є стерилізація банок. Якщо не хочеться їх кип’ятити, разом із "Главредом" поділимося кількома простими варіантами стерилізації банок.

Як стерилізувати банки без кип’ятіння

Дуже практично та економно стерилізувати банки за допомогою оцту 70%. Для цього потрібно налити в чисті банки холодну воду і додати 6 столових ложок оцту. Після цього необхідно закрити банки кришкою і безперервно струшувати протягом 20 секунд.

Через зазначений час слід відкрити тару, перелити розчин в інші банки та повторити процедуру струшування. Стерилізовані таким чином банки потрібно залишити сушитися обов’язково догори дном.

Також стерилізувати банки для консервації без кип’ятіння можна за допомогою духовки. Для цього необхідно завантажити банки на решітку денцем догори і залишити їх на 10-20 хвилин за температури близько 120 градусів. Після цього необхідно дати їм трохи охолонути і діставати за допомогою рушника, інакше скло може луснути.

Можна простерилізувати банки за допомогою пари. Для цього тару необхідно ретельно промити. У кожну налити окропу, дати трохи постояти та злити воду.

Ароматні, смачні огірки можна приготувати без маринування. Спробуйте - можливо, вам сподобається.