Навіть простіше, ніж сходити до магазину: готуємо вдома плавлений сир

Читать на русском
Автор
Чудово смачний домашній плавлений сир
Чудово смачний домашній плавлений сир. Фото napensii.ua

Півкіло сиру, трохи часу — і ви вже насолоджуєтеся

Плавлений сир – чудовий варіант для найрізноманітніших страв. Часто ми просто намазуємо його на хліб, проте використовуємо цей продукт для приготування незвичайних котлет та крем-супів.

Звісно, плавлений сир можна легко купити у магазині. Однак можна приготувати його власними руками – вийде набагато смачніше. До того ж ви будете впевнені у його якості. Простим рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати сирний плавлений сир

Інгредієнти:

  • сир (натуральний, знежирений) – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло вершкове – 100 г і трохи для змащування;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 0,5 ч. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • за бажанням можна зробити сир із добавками — наприклад, з грибами, шинкою, зеленню або часником.

Спосіб приготування:

  1. Сир змішуємо з яйцем, сіллю та цукром, збиваємо за допомогою блендера. Туди ж додаємо м’яке вершкове масло, знову все збиваємо блендером.
  2. Отриману масу відправляємо у тарілку. Ставимо все на водяну баню таким чином, щоб дно посуду не торкалося окропу. Помішуючи, готуємо протягом 10 хвилин.
  3. Через зазначений час знімаємо масу з бані та збиваємо блендером до отримання до м’якої та ніжної текстури. За бажанням додаємо гриби, шинку, зелень або інші добавки та розкладаємо сир по контейнерах, змастивши їх олією.
  4. Закриваємо сир плівкою, даємо охолонути та відправляємо в холодильник до охолодження.

Чи приготували плавлений сир? Використовуйте його для запікання скумбрії – вийде дуже смачно.