Навіть простіше, ніж сходити до магазину: готуємо вдома плавлений сир
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Чудово смачний домашній плавлений сир](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/42/fddb18c1-821b4ff43ac7076bcf10e8157b69f427.jpg?v=0529_1)
Півкіло сиру, трохи часу — і ви вже насолоджуєтеся
Плавлений сир – чудовий варіант для найрізноманітніших страв. Часто ми просто намазуємо його на хліб, проте використовуємо цей продукт для приготування незвичайних котлет та крем-супів.
Звісно, плавлений сир можна легко купити у магазині. Однак можна приготувати його власними руками – вийде набагато смачніше. До того ж ви будете впевнені у його якості. Простим рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати сирний плавлений сир
Інгредієнти:
- сир (натуральний, знежирений) – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- масло вершкове – 100 г і трохи для змащування;
- сода — 0,5 ч. л.;
- цукор — 0,5 ч. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- за бажанням можна зробити сир із добавками — наприклад, з грибами, шинкою, зеленню або часником.
Спосіб приготування:
- Сир змішуємо з яйцем, сіллю та цукром, збиваємо за допомогою блендера. Туди ж додаємо м’яке вершкове масло, знову все збиваємо блендером.
- Отриману масу відправляємо у тарілку. Ставимо все на водяну баню таким чином, щоб дно посуду не торкалося окропу. Помішуючи, готуємо протягом 10 хвилин.
- Через зазначений час знімаємо масу з бані та збиваємо блендером до отримання до м’якої та ніжної текстури. За бажанням додаємо гриби, шинку, зелень або інші добавки та розкладаємо сир по контейнерах, змастивши їх олією.
- Закриваємо сир плівкою, даємо охолонути та відправляємо в холодильник до охолодження.
Чи приготували плавлений сир? Використовуйте його для запікання скумбрії – вийде дуже смачно.