Такої смакоти ніде не купити: дивовижний рецепт сирної запіканки

Читать на русском
Автор
Сирна запіканка з ягодами та фруктами
Сирна запіканка з ягодами та фруктами. Фото kukhovaryty.com

Жодної метушні з борошном — все просто і легко

З лаваша ми готуємо багато різних страв: розкішні пироги, різні закуски та сніданки. Користуючись сезоном фруктів та ягід, сьогодні ми приготуємо з ними сирну запіканку з лаваша. Вийде настільки смачно, що відірватися неможливо.

До того ж, запіканка за рецептом Ye.ua готується на раз-два, а вийде страва з неймовірно ніжним смаком. Її повітряна текстура сподобається і дорослим, і дітям. Будьте готові до того, що цей десерт зникне з вашого столу, не встигнувши охолонути!

Як приготувати сирну запіканку з лаваша з фруктами та ягодами

Інгредієнти:

  • упаковка тонкого лаваша (2 листи).

Для начинки:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 г цукру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • жменя родзинок;
  • абрикоси (можна використовувати персики, сливи, груші, яблука)
  • малина (або будь-які інші ягоди на свій смак).

Для заливання:

  • 350 мл сметани;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 г цукру,
  • ванільний цукор.

Спосіб приготування:

  1. Сир перебиваємо за допомогою блендера. Додаємо до нього цукор, яйце та сметану, все знову перебиваємо
  2. Фрукти миємо, нарізаємо тонкими часточками та разом із родзинками відправляємо у сирну масу. Туди ж додаємо ягоди й все обережно перемішуємо.
  3. Підготовлену начинку викладаємо на два аркуші лаваша, рівномірно розподіляємо і згортаємо у вигляді рулетів. Викладаємо у форму для запікання.
  4. Згортаємо все у вигляді рулетів та викладаємо їх у форму для запікання.
  5. Для приготування заливки змішуємо звичайний та ванільний цукор, сметану та яйце. Виливаємо їх на рулети, відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку та запікаємо 35-45 хвилин.

Готовий запіканці даємо повністю охолонути. Подаємо з ароматною кавою.