Вдалий спосіб заморожування кабачка: цілий рік як свіжий

Читать на русском
Автор
634
Заморожуємо кабачки просто та швидко
Заморожуємо кабачки просто та швидко. Фото Сегодня

Перевірений спосіб заморожування кабачків

Ми розповідали, як смачно і без варіння заготувати вишні на зиму. Тепер ділимось перевіреним способом заморожування кабачків.

Цей процес не потребує багато часу та зусиль, а заморожені овочі чудово підходять для приготування різних страв. "Телеграф" розповідає, як обрати кабачки для заморожування та заготувати їх.

Найкраще для заморозки підходять молоді кабачки середнього розміру, в яких ще не окреслилось насіння. Поверхня овочів має бути щільною та пружною, а шкірка — ніжною. Не використовуйте кабачки з ушкодженнями або ознаками в'янення — після розморожування вони не матимуть смаку.

Як заморозити кабачки на зиму

Ретельно вимийте кабачки під проточною водою та просушіть їх паперовими рушниками. Підготуйте поліетиленові пакети, наприклад, спеціальні пакети для заморозки або звичайні щільні кульки. Кабачки можна нарізати кружальцями, трикутниками або натерти на тертці. Товщина кружечків або трикутничків має бути 3-5 мм. Розкладіть кабачки в один шар у пакет, щільно загорніть, видаляючи з нього якомога більше повітря. Визначайте порції так, щоб із одного пакета ви змогли приготувати одну страву.

Використовуйте заморожені овочі в міру потреби. Перед використанням заморожені кабачки не обов'язково розморожувати — їх можна додавати в страви прямо з морозильної камери.

Заморожені кабачки чудово підходять для приготування супів, рагу, оладок, запіканок та інших страв. Ми ділились рецептом вдалої закуски, яку тепер можна приготувати і взимку.