До зими не залишиться: як смачно замаринувати печериці

Читать на русском
Автор
Настільки смачних грибів ви ще не пробували
Настільки смачних грибів ви ще не пробували. Фото pixabay.com

Така закуска буде доречною на будь-якому столі

Аби взимку ласувати смачненьким, можна не лише запастися в'яленою вишнею, але й зробити заготівлю домашніх закруток. Окрім огірків, помідорів, перців чи кабачків чудовим доповненням до гарніру також стануть мариновані грибочки.

Вони виходять пряними та дуже смачними. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "olena mykolaivna56".

Як замаринувати гриби на зиму

Інгредієнти:

  • печериці – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 60 г або 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 40 г або 2 ст. л. з гіркою;
  • олія – 3 ст. л.;
  • оцет 9% – 7 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Печериці помити, але не чистити.
  2. В каструлю влити воду, довести до кипіння.
  3. Додати інгредієнти до маринаду.
  4. Туди ж викласти гриби.
  5. З моменту закипання проварити 5 хвилин.
  6. Викласти в стерилізовані банки.
  7. Закрутити або закатати стерилізованими кришками.
  8. Після відкриття додати часник та кріп.

Раніше ми писали, як приготувати кабачкові палички в клярі. Це чудова закуска для зустрічі з друзями.