Вишню можна заготувати без консервації та заморозки: простий, але вдалий рецепт

Читать на русском
Автор
1546
Чудова в’ялена вишня
Чудова в’ялена вишня. Фото vkusodessa.com

Дуже простий рецепт заготівлі

Ми розповідали, як закрити вишні у власному соці. Тепер ділимось рецептом ще однієї заготівлі з цих ягід — в’ялених вишень.

Це не лише смачний десерт, але й чудовий інгредієнт для різноманітних страв, від випічки до м'ясних страв. Приготувавши її вдома, ви можете бути впевнені у високій якості та екологічності продукту. Рецептом поділились на "КвіткаІнфо".

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої вишні
  • 125 г цукру
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте ягоди, видаліть кісточки за допомогою спеціального пристосування або вручну. У каструлю налийте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  2. Киньте половину вишень у киплячий сироп і варіть протягом 7-8 хвилин. Потім вийміть ягоди шумівкою на сито, щоб стек сироп. З другою половиною вишень повторіть цю процедуру.
  3. Коли вишня трохи охолоне і з неї стече сироп, розкладіть ягоди на деко, застелене пергаментним папером, або на тарілку, дотримуючись відстані між ними. У духовці сушіть вишню при 140°C протягом 6 годин, роблячи перерви по 30 хвилин, щоб відкрити духовку та випустити вологу.
  4. Ще один варіант — на повітрі: сушіть вишню в добре провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів, протягом декількох днів. Правильно висушені ягоди мають бути трохи твердішими, ніж родзинки, але при цьому м'якими та еластичними.

Зберігайте в'ялену вишню в щільно закритих банках або тканинних мішечках у прохолодному, темному місці. Так вона може зберігатися до 6 місяців. Також ми ділились рецептом смачної полуниці на зиму.