Максимум смаку та свіжості: як заморозити помідори на зиму

Читать на русском
Автор
Три простих способи заморожування та зберігання помідорів
Три простих способи заморожування та зберігання помідорів. Фото ukr.media

Взимку ласуватимете із задоволенням

Навряд чи можна уявити нашу кухню без помідорів. Різноманітні закуски, салати, фаршировані овочі та смачні пироги – лише малий перелік страв із ними.

Влітку, у сезон овочів простіше, а щоб поласувати помідорами взимку, можна їх заморозити. Це швидкий, зручний та простий спосіб заготівлі овочів на зиму. Як правильно морозити томати, для яких страв підходять заморожені овочі, розповімо разом із Ukr.Media.

Як заморозити помідори

Для салатів та піци помідори можна заморозити, нарізавши їх кільцями. Їх необхідно викласти на попередньо накриту тарілку або тацю і відправити в морозилку. Після того як шматочки помідорів замерзли, їх необхідно перекласти в пакети і відправити в морозилку для тривалого зберігання.

Для рагу, супів та борщів помідори слід нарізати кубиками, викласти на накриту плівкою тарілку і відправити в морозилку. Після цього дістати підмерзлі шматочки томатів і помістити їх у пакетики.

Для соусів та заправок помідори можна зберегти перетерти. Їх потрібно подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку, розлити в силіконові форми та відправити в морозилку. Після повного застигання "томатний лід" потрібно дістати із силікону розкласти по пакетах, а взимку використати порційно.

Раніше ми розповідали, як заморозити чорну смородину. Ви із задоволенням ласуватимете нею взимку.