Не знадобляться ні яйця, ні борошно: хитрий рецепт кабачків у клярі

Читать на русском
Автор
1137
Кабачки у незвичайному клярі
Кабачки у незвичайному клярі. Фото vazhnoznat.com

Сподобається навіть переконаним м’ясоїдом

З короля сезону – кабачків – ми готуємо не лише овочеву ікру. Це відмінний інгредієнт і для різних закусок, і для незвичайних сніданків, і салатів.

Однак найпопулярнішою стравою все ж таки є смажені кабачки. Їх вживають і як основну страву, і як закуску. А щоб страва вийшла смачною, потрібно овочі посмажити в ідеальному клярі. За рецептом "Важно знать" для такого кляру не знадобляться ні яйця, ні борошно. В результаті вийде настільки смачна страва, що розлетиться зі столу, поки ви відвернетесь.

Як приготувати кабачки в клярі

Інгредієнти:

  • кабачки;
  • кукурудзяний крохмаль;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 зубчик часнику;
  • 10 г кропу;
  • сіль, паприка до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями завтовшки 1,5 см. Солимо, додаємо паприку і залишаємо на 5 хвилин "відпочити".
  2. В окремій посудині змішуємо сметану, подрібнені часник та кріп. Все ретельно перемішуємо і трохи солимо.
  3. В окрему миску відправляємо крохмаль і обвалюємо у ньому кружечки кабачків.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо кабачки та обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.

Раніше ми розповідали, чим відрізняються кабачки від цукіні. Це вам точно знадобиться.