Цей рецепт ви полюбите за простоту, близькі — за смак: готуємо курячі гомілки з картоплею
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Проста, ситна та смачна вечеря
Любите побалувати близьких простою та смачною стравою, але макарони з печінкою вже набридли? Пропонуємо порадувати сім’ю смачними та ситними запеченими курячими гомілками.
Гострі, соковиті, ароматні та з хрусткою скоринкою гомілки за рецептом Shuba – відмінний варіант вечері для всієї родини. Головний секрет страви – ароматні трави. Саме вони надають простим інгредієнтам італійської нотки.
Як приготувати запечені курячі гомілки з картоплею
Інгредієнти на 6 порцій:
- курячі гомілки — 870 г;
- картопля середнього розміру — 850 г;
- перець червоний гострий сушений – 2 ч. л.;
- розмарин, гілочка — 3 шт.;
- чебрець, гілочка — 3 шт.;
- олія оливкова Extra Virgin, сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Спосіб приготування:
- Миємо курячі гомілки, сушимо їх за допомогою паперових рушників. Відправляємо їх у миску, солимо, перчимо на смак, збризкуємо оливковою олією і втираємо в м’ясо.
- Картоплю чистимо і нарізаємо вздовж на четвертинки. Викладаємо його на застелений пергаментом лист. Також солимо, перчимо і збризкуємо оливковою олією. Перемішуємо, щоб олія зі спеціями рівномірно розподілилася.
- До картоплі відправляємо курячі гомілки, розірвані навпіл гілочки розмарину та чебрецю. Перчимо і відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку на 40 хвилин. Для спеціальної скоринки можна додати ще 5 хвилин у режимі конвекції.
Подаємо готову страву з салатом з редьки, огірків та яєць. Близькі вас розцілують за таку вечерю.