Хейт за російську і життя за кордоном: де зараз зірка 2000-х Гайтана і що каже про війну в Україні (фото)

Читать на русском
Автор
Де зараз перебуває і чим займається Гайтана Новина оновлена 29 червня 2024, 15:22
Де зараз перебуває і чим займається Гайтана. Фото Instagram.com/gaitanamusic

Виконавиця давно не живе в Україні

Українська співачка конголезького походження Гайтана була справжньою зіркою 10-15 років тому. Найяскравіші її хіти — "Шаленій", "Два вікна", "Самотня боса" лунали з кожної праски. Однак в один момент артистка раптово зникла з радарів.

Артистка відрізнялась від інших унікальним стилем виконання — поєднанням музики афроамериканського походження з елементами джазу та блюзу. Така родзинка й допомогла Гайтані виділитися з інших артистів і стати номер один у своїй ніші. "Телеграф" підготував коротку біографію артистки та дізнався, як вона живе зараз.

Біографія Гайтани

Майбутня зірка народилась у Києві. Оскільки батько дівчинки походив із Конго, то до п'яти років вона проживала там. Тоді вона говорила тільки французькою мовою. Через певний час вона повернулась з мамою в Україну.

Гайтана у дитинстві
Гайтана у дитинстві, Фото: Інстаграм Гайтани

Дівчина навчалась у музичній школі у класі саксофону. Згодом отримала фах економіста, але тяжіла до музики. Тож кар'єра співачки стартувала у далекому 1991 році з конкурсу "Фант-лото Надія", де Гайтана посіла третю сходинку.

Там її помітив композитор Володимир Бистряков та запропонував співати у його ансамблі "Альтана". Артистка погодилась, але згодом перейшла в інший колектив — гуртом Unity. Паралельно співала на бек-вокалі в Таїсії Повалій, Ані Лорак та Ірини Білик.

У 2003 році артистка почала співпрацю з музичною студією Lavina Music. Дебютний альбом виконавиці мав назву "Про тебе", але у ньому була тільки одна україномовна композиція, яку написала Марія Бурмака — "Діти світла". Утім, саме цей трек став найуспішнішим у альбомі, тож надалі виконавиця співала українською.

Кожен наступний альбом ставав все успішнішим: "Слідом за тобою", "Краплі дощу", "Таємні бажання". Пісні Гайтани мали характерний стиль, тож вона швидко здобула свою базу шанувальників.

У 2012 році виконавиця представляла Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення". Вона виступила там з композицією Be My Guest та посіла 15-те місце.

Гайтана на Євробаченні-2012
Гайтана на Євробаченні-2012, Фото: Інстаграм Гайтани

Тоді артистка зникла з інформаційного простору та не випускала пісень. У 2016 році Гайтана презентувала трек "Біль мене не лякає". Після цього про співачку довго взагалі не було нічого чути.

У той період співачка вийшла заміж за продюсера Олександра Ессамі, а згодом народила доньку Сапфір-Ніколь. Тож жінка вирішила присвятити себе сім'ї.

Де зараз перебуває Гайтана

Після початку великої війни Гайтана повідомляла, що виїхала з Київщини у більш безпечне місце разом із донькою. Однак куди саме поїхала виконавиця, ніхто не знав. Артистка також публікувала кілька світлин з донькою Сапфір-Ніколь, ймовірно, з батьківщини свого батька — Конго.

Гайтана з донькою Сапфір-Ніколь
Гайтана з донькою Сапфір-Ніколь, Фото: Інстаграм Гайтани

Все стало зрозуміло, коли світлину опублікував саунд-продюсер і чоловік Гайтани Олександр Ессамі. Він показав себе на звукозаписній студії Powerplay Studios, що розташована у Швейцарії. Саме в цю країну, схоже, й перебралась родина.

Чоловік Гайтани Олександр Ессамі
Чоловік Гайтани Олександр Ессамі, Фото: Інстаграм Гайтани

Коли почалось повномасштабне вторгнення Росії, виконавиця оприлюднила кілька дописів із закликом допомогти українським дітям. Однак потім артистка дуже рідко щось публікувала. Переважно це були старі фото, що супроводжувались фразами з її старих пісень.

У квітні вперше за тривалий час Гайтана презентувала новий альбом "Сонце в тобі". Серед 12 треків можна було почути 2 нових — "Нова весна" та "Кохаю", а решта — це старі композиції артистки.

Днями Гайтана оприлюднила допис російською мовою про те, що вперше за тривалий час придбала додому квітку. Прихильники почали висловлювати обурення співачці, чому вона пише мовою країни-агресорки. На що виконавиця відповіла, що її рідні комунікують різними мовами та для неї найважливіше — вчинки.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як змінилася донька зрадниці Ані Лорак. Нещодавно дівчинці виповнилось 13 років.