Подякуєте собі взимку: як зварити густе вишневе варення "шість склянок"

Читати російською
Автор

Варення виходить густим та гарного кольору

На зміну полуниці та приготування з неї чизкейків чи вареників поступово приходить вишня. Ця ягода є не менше актуальною серед українців, однак з неї переважно щось готують, а не просто їдять.

Так, чудовою ідеєю буде приготувати вишню у власному соку, а смачним десертом, за який ви точно подякуєте собі взимку, стане вишневе варення. Воно виходить густим і готується просто, інформують на Instagram-сторінці "tanita_litvinova".

Як приготувати варення "Шість склянок"

Інгредієнти:

  • вишні – 5-6 склянок;
  • цукор – 5-6 склянок;
  • розмарин;

Спосіб приготування:

  1. Вишні помити та очистити від кісточок.
  2. Викласти склянку вишень у каструлю та засипати склянкою цукру.
  3. Довести до кипіння, знімаючи піну.
  4. Повторити ці кроки з усіма вишнями та цукром, щоразу знімаючи піну.
  5. Наприкінці викласти у варення гілочку розмарину, залишити на 5 хвилин та дістати.
  6. Готове гаряче варення розлити у стерильні банки та законсервувати. Перевернути банки до повного остигання та перенести у темне прохолодне місце.

Раніше ми писали, як правильно заморожувати ягоди та фрукти на зиму. Про це знають далеко не всі.