Не всі про це знають: як правильно заморожувати ягоди та фрукти на зиму

Читать на русском
Автор
Дізнайтесь, як правильно робити заморозки на зиму Новина оновлена 18 червня 2024, 09:26
Дізнайтесь, як правильно робити заморозки на зиму. Фото Freepik

Ці поради стануть у нагоді, коли робитимете заморозки на зиму

Літо – сезон свіжих ягід та фруктів. Однак, крім вживання цих вітамінів у сезон, багато господинь ще й роблять запаси на зиму. Відмінним способом запастися ягодами та фруктами є заморозка. "Телеграф" вже розповідав про три способи заморозити полуницю, а сьогодні ділиться важливими правилами заморозки.

Як виявилося, є кілька важливих нюансів, які слід враховувати під час заморожування плодів, пише meta.ua. Вони допоможуть зберегти всі корисні речовини та вітаміни при заморожуванні ягід та фруктів.

Заморожування уповільнює процес окислення плодів, а значить допомагає зберігати всі корисні речовини, які в них містяться. При заморожуванні фруктів та ягід практично не знижується рівень мінералів та клітковини.

Дуже важливо пам’ятати, що заморожувати потрібно щойно зірвані плоди, а не ті, що вже полежали в холодильнику або на кухні. Чим раніше ви заморозите ягоди та фрукти, тим більше шансів зберегти всі вітаміни та мінерали.

Також важливо ретельно промити та підсушити ягоди та фрукти перед тим, як відправити їх у морозилку. Адже при заморожуванні немитих плодів бактерії можуть залишитися в них. Крім того, пам’ятайте, що не можна розморожувати та заморожувати плоди повторно.

Ще одне правило — заморожувати найкраще лише неушкоджені цілі плоди, а не м’яті чи ті, що підгнили. Так ви збережете на зиму максимально корисні та смачні плоди.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити черешню від птахів. Надійні та гуманні способи не ділиться врожаєм черешні з птахами.