Подякуєте собі взимку: як зварити густе вишневе варення "шість склянок"

Читать на русском
Автор
Смачне, ароматне, просте варення
Смачне, ароматне, просте варення. Фото istockphoto.com

Варення виходить густим та гарного кольору

На зміну полуниці та приготування з неї чизкейків чи вареників поступово приходить вишня. Ця ягода є не менше актуальною серед українців, однак з неї переважно щось готують, а не просто їдять.

Так, чудовою ідеєю буде приготувати вишню у власному соку, а смачним десертом, за який ви точно подякуєте собі взимку, стане вишневе варення. Воно виходить густим і готується просто, інформують на Instagram-сторінці "tanita_litvinova".

Як приготувати варення "Шість склянок"

Інгредієнти:

  • вишні – 5-6 склянок;
  • цукор – 5-6 склянок;
  • розмарин;

Спосіб приготування:

  1. Вишні помити та очистити від кісточок.
  2. Викласти склянку вишень у каструлю та засипати склянкою цукру.
  3. Довести до кипіння, знімаючи піну.
  4. Повторити ці кроки з усіма вишнями та цукром, щоразу знімаючи піну.
  5. Наприкінці викласти у варення гілочку розмарину, залишити на 5 хвилин та дістати.
  6. Готове гаряче варення розлити у стерильні банки та законсервувати. Перевернути банки до повного остигання та перенести у темне прохолодне місце.

Раніше ми писали, як правильно заморожувати ягоди та фрукти на зиму. Про це знають далеко не всі.