Подякуєте собі взимку: як зварити густе вишневе варення "шість склянок"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачне, ароматне, просте варення](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/ae/f6a19905-96a435332ce0c1bbeba6259e96ffdaed.jpg?v=6959_1)
Варення виходить густим та гарного кольору
На зміну полуниці та приготування з неї чизкейків чи вареників поступово приходить вишня. Ця ягода є не менше актуальною серед українців, однак з неї переважно щось готують, а не просто їдять.
Так, чудовою ідеєю буде приготувати вишню у власному соку, а смачним десертом, за який ви точно подякуєте собі взимку, стане вишневе варення. Воно виходить густим і готується просто, інформують на Instagram-сторінці "tanita_litvinova".
Як приготувати варення "Шість склянок"
Інгредієнти:
- вишні – 5-6 склянок;
- цукор – 5-6 склянок;
- розмарин;
Спосіб приготування:
- Вишні помити та очистити від кісточок.
- Викласти склянку вишень у каструлю та засипати склянкою цукру.
- Довести до кипіння, знімаючи піну.
- Повторити ці кроки з усіма вишнями та цукром, щоразу знімаючи піну.
- Наприкінці викласти у варення гілочку розмарину, залишити на 5 хвилин та дістати.
- Готове гаряче варення розлити у стерильні банки та законсервувати. Перевернути банки до повного остигання та перенести у темне прохолодне місце.
Раніше ми писали, як правильно заморожувати ягоди та фрукти на зиму. Про це знають далеко не всі.