Сиділа в Москві і співала пропагандистам: де зараз живе і чим займається Яна Соломко

Читати російською
Автор

Дівчину перестали сприймати після початку війни через проросійську позицію

Яну Соломко більшість українців пам'ятає з участі у першому сезоні романтичного реаліті "Холостяк". Кар'єра співачки в Україні так і не склалась, і згодом Соломко подалась у країну-агресорку. Дівчина остаточно розчарувала українців тим, що мовчала про війну та виконувала пісні окупантам.

Яна Соломко в українському інфопросторі так і залишилась неоднозначним персонажем. Найбільше українців обурило байдуже ставлення до війни, розпочатою Росією. А згодом і взагалі виступи по країні-окупантці та пропагандистські треки. "Телеграф" розповість більше про діяльність артистки в Україні та поза її межами.

Що робила Яна Соломко в Україні

Дівчина прославилась тим, що дійшла до фіналу 1-го сезону проєкту "Холостяк". Хоча головний герой Максим Чмерковський обрав не її, а на той час — перекладачку Олександру Шульгіну, Яна дуже сподобалась публіці. Тоді вона отримала величезну кількість підтримки від глядачів та побажання якомога швидше знайти своє кохання.

Максим Чмерковський та Яна Соломко, Фото: Скриншот з пост-шоу "Холостяк" на "СТБ"

Після закінчення проєкту Соломко намагалась реалізувати свою співочу кар'єру. Наталя Могилевська запросила Яну в жіночий гурт Real O. Вона була учасницею колективу протягом 2 років, але все ж хотіла стати сольною виконавицею.

Гурт Real O, Фото: Tochka.net

Тоді вона покинула гурт й записала трек "За тобою". Пісню вона присвятила своєму коханню, адже якраз у той час вперше вийшла заміж за українського підприємця Олега Солодухова. Згодом у них з'явилась донька Кіра. Певний час подружжя мешкало в США, але вже у 2018 році пара розлучилась.

Яна Соломко та Олег Солодухов, Фото: Інстаграм Яни Соломко

Після того виконавиця знову повернулась до музики й почала видавати пісні. Композиції були російськомовними. Однак, в Україні кар'єра Соломко ніяк не просувалась, тож вона періодично їздила в Росію та намагалась там давати концерти.

Де була Яна Соломко після початку війни

На початку січня 2022 року співачка переїхала в Росію, де планувала будувати вокальну кар'єру. Коли почалось повномасштабне вторгнення, вона написала, що хоче миру Україні, але не назвала Росію — країною-агресоркою. Певний час виконавиця мовчала, а згодом вона виступила на російському концерті. Також вона публікувала фото зі світських заходів в терористичній державі.

Яна Соломко на російській премії "Жара", Фото: Інстаграм Яни Соломко

Згодом Соломко шокувала тим, що заспівала про російських окупантів. У треку "ННН" йшлося про те, що дівчина любить російського солдата, тому чекає його з війни "з перемогою". Цинічний вчинок обурив українців. Соломко обмежила можливість коментувати її дописи у соцмережах, аби не отримати критику від свого народу.

Де зараз Яна Соломко

У вересні 2023 року артистка раптово покинула Росію та перебралась до США. Там запроданка вдруге вийшла заміж і почала поширювати весільні світлини з новим обранцем. Невідомо, чим саме займається її чоловік, але видно, що він значно старший за Соломко.

Яна Соломко з обранцем, Фото: Інстаграм Яни Соломко

Згодом зрадниця почала виправдовуватися за свою діяльність в Росії. Вона оприлюднила допис, у якому зазначила, що почала будувати кар'єру в Росії ще у 2018 році. Виконавиця намагалась пояснити, що мала контракт, тому й залишалась в країні-агресорці. Утім, сказала, що їй важко було працювати там, адже вона — українка. Тому коли контракт закінчився, покинула Росію.

Також за словами Яни, її чоловік — "багатонаціональна людина", а не росіянин, як пишуть у мережі. Вона зазначила, що знайома з чоловіком протягом 11 років й стосунки переросли з дружних — у романтичні.

Наразі Соломко не планує продовжувати музичну кар'єру, натомість зосередитися на родині. Літо вони з чоловіком проведуть у Середземномор'ї, а після цього планують жити у Європі.

Раніше "Телеграф" писав, де зараз перебуває колишня солістка "ВІА Гри" Олена Вінницька. Її життя дуже змінилося протягом останніх років.