Сиділа в Москві і співала пропагандистам: де зараз живе і чим займається Яна Соломко

Читать на русском
Автор
Як склалося життя фіналістки "Холостяка" Яни Соломко
Як склалося життя фіналістки "Холостяка" Яни Соломко. Фото Інстаграм Яни Соломко

Дівчину перестали сприймати після початку війни через проросійську позицію

Яну Соломко більшість українців пам'ятає з участі у першому сезоні романтичного реаліті "Холостяк". Кар'єра співачки в Україні так і не склалась, і згодом Соломко подалась у країну-агресорку. Дівчина остаточно розчарувала українців тим, що мовчала про війну та виконувала пісні окупантам.

Яна Соломко в українському інфопросторі так і залишилась неоднозначним персонажем. Найбільше українців обурило байдуже ставлення до війни, розпочатою Росією. А згодом і взагалі виступи по країні-окупантці та пропагандистські треки. "Телеграф" розповість більше про діяльність артистки в Україні та поза її межами.

Що робила Яна Соломко в Україні

Дівчина прославилась тим, що дійшла до фіналу 1-го сезону проєкту "Холостяк". Хоча головний герой Максим Чмерковський обрав не її, а на той час — перекладачку Олександру Шульгіну, Яна дуже сподобалась публіці. Тоді вона отримала величезну кількість підтримки від глядачів та побажання якомога швидше знайти своє кохання.

Максим Чмерковський та Яна Соломко
Максим Чмерковський та Яна Соломко, Фото: Скриншот з пост-шоу "Холостяк" на "СТБ"

Після закінчення проєкту Соломко намагалась реалізувати свою співочу кар'єру. Наталя Могилевська запросила Яну в жіночий гурт Real O. Вона була учасницею колективу протягом 2 років, але все ж хотіла стати сольною виконавицею.

Гурт Real O
Гурт Real O, Фото: Tochka.net

Тоді вона покинула гурт й записала трек "За тобою". Пісню вона присвятила своєму коханню, адже якраз у той час вперше вийшла заміж за українського підприємця Олега Солодухова. Згодом у них з'явилась донька Кіра. Певний час подружжя мешкало в США, але вже у 2018 році пара розлучилась.

Яна Соломко та Олег Солодухов
Яна Соломко та Олег Солодухов, Фото: Інстаграм Яни Соломко

Після того виконавиця знову повернулась до музики й почала видавати пісні. Композиції були російськомовними. Однак, в Україні кар'єра Соломко ніяк не просувалась, тож вона періодично їздила в Росію та намагалась там давати концерти.

Де була Яна Соломко після початку війни

На початку січня 2022 року співачка переїхала в Росію, де планувала будувати вокальну кар'єру. Коли почалось повномасштабне вторгнення, вона написала, що хоче миру Україні, але не назвала Росію — країною-агресоркою. Певний час виконавиця мовчала, а згодом вона виступила на російському концерті. Також вона публікувала фото зі світських заходів в терористичній державі.

Яна Соломко на російській премії "Жара"
Яна Соломко на російській премії "Жара", Фото: Інстаграм Яни Соломко

Згодом Соломко шокувала тим, що заспівала про російських окупантів. У треку "ННН" йшлося про те, що дівчина любить російського солдата, тому чекає його з війни "з перемогою". Цинічний вчинок обурив українців. Соломко обмежила можливість коментувати її дописи у соцмережах, аби не отримати критику від свого народу.

Де зараз Яна Соломко

У вересні 2023 року артистка раптово покинула Росію та перебралась до США. Там запроданка вдруге вийшла заміж і почала поширювати весільні світлини з новим обранцем. Невідомо, чим саме займається її чоловік, але видно, що він значно старший за Соломко.

Яна Соломко з обранцем
Яна Соломко з обранцем, Фото: Інстаграм Яни Соломко

Згодом зрадниця почала виправдовуватися за свою діяльність в Росії. Вона оприлюднила допис, у якому зазначила, що почала будувати кар'єру в Росії ще у 2018 році. Виконавиця намагалась пояснити, що мала контракт, тому й залишалась в країні-агресорці. Утім, сказала, що їй важко було працювати там, адже вона — українка. Тому коли контракт закінчився, покинула Росію.

Також за словами Яни, її чоловік — "багатонаціональна людина", а не росіянин, як пишуть у мережі. Вона зазначила, що знайома з чоловіком протягом 11 років й стосунки переросли з дружних — у романтичні.

Наразі Соломко не планує продовжувати музичну кар'єру, натомість зосередитися на родині. Літо вони з чоловіком проведуть у Середземномор'ї, а після цього планують жити у Європі.

Раніше "Телеграф" писав, де зараз перебуває колишня солістка "ВІА Гри" Олена Вінницька. Її життя дуже змінилося протягом останніх років.