Весь секрет у пухкому тісті: як приготувати найсмачніші вареники з вишнями
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Вареники сподобаються багатьом і приємно здивують своїм приголомшливим смаком
В сезон вишень з ними не лише можна спекти пиріг чи закрити їх у власному соку, але й приготувати вареники. Ця українська страва буде завжди актуальною на столі та може стати повноцінним прийняттям їжі.
Щоб вареники з вишнями вийшли смачними важливо обрати правильну основу для тіста. Яку саме — розповіли на Instagram-сторінці "nisenitnitsia".
Як приготувати вареники з вишнями
Інгредієнти для тіста:
- теплий кефір – 250 г;
- сіль – дрібка;
- сода – 1 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- борошно – 300-350 г;
Інгредієнти для начинки:
- вишня – 400 г;
- крохмаль – 2 ст. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
Спосіб приготування:
- До теплого кефіру додати сіль, соду, цукор і просіяне борошно.
- Замісити тісто — воно буде трохи липнути до рук.
- Покласти тісто в пакет на 15 хвилин відпочити.
- До очищеної від кісточок вишні додати крохмаль і цукор.
- Тісто розкотити не дуже тонко, вирізати кружечки.
- Викласти начинку в кружечки та зліпити вареники.
- В каструлю налити воду менше половини, причепити марлю і завʼязати.
- Воду закип'ятити, на марлю викласти вареники.
- Накрити їх кришкою та варити близько 6-7 хвилин.
- Змастити страву вершковим маслом та подати до столу.
Раніше ми писали, як швидко дістати кісточки з вишень. Завдяки лайфхаку зі скріпкою ви впораєтеся за лічені хвилини.