У холодильнику накопичується вода: у чому причина та як це виправити своїми руками

Читать на русском
Автор
1063
Дрібні несправності у холодильнику можна усунути самостійно
Дрібні несправності у холодильнику можна усунути самостійно. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чому на полицях холодильника з’являється вода і як із цим боротися

Власникам холодильників іноді доводиться стикатися з неполадками роботи приладу. Наприклад, в морозильній камері може намерзати товстий шар льоду. Або в основній камері накопичується вода. Це відбувається з різних причин, але щоразу це сигнал, що щось не так. Можливо, прилад не працює належним чином і потребує обслуговування або, можливо, необхідно змінити свої звички користування холодильником.

Чому в холодильнику накопичується вода

У процесі користування холодильником можна побачити, що у внутрішній задній стінці пристрою з’являються краплі. Проблема стає серйознішою, коли вода починає накопичуватися в ящиках або на полицях.

Найчастіше це відбувається через забруднення дренажу, зазначає Homesandgardens. Це круглий отвір, розташований у задній частині холодильника. Він може засмітитися шматочками продуктів або в процесі автоматичного розморожування. У такому випадку вода накопичуватиметься на задній стінці холодильника, а також у ящиках та на полицях. Виправити це можна, якщо розблокувати зливний отвір за допомогою пластикової шпажки, яка йде в комплекті з холодильником.

Якщо розблокування зливу не допомогло, варто звернути увагу на гумову зливну трубку, розташовану зовні холодильника, ззаду під решіткою. Частинки їжі та інше сміття можуть накопичуватися в трубі та заважати їй працювати належним чином. Просто відкрутіть решітку та видаліть сміття, щоб трубка працювала правильно.

Іншою причиною може бути несправність термостата, що відповідає за підтримання відповідної температури, або поломка вентилятора, що відповідає за розподіл охолодженого повітря. Якщо він не працює належним чином, необхідний ремонт чи заміна.

Ще одна причина скупчення води в холодильнику – неправильна експлуатація. Багато людей кладуть у холодильник ще теплі продукти, що може призвести до утворення конденсату. Ще одна поширена помилка — розміщення холодильника поряд з плитою, радіатором, під прямим сонячним промінням.

Ще один фактор — двері, що нещільно прилягають. Після зміни ущільнювача проблема із накопиченням води має зникнути.

Холодильники Nofrost оснащені спеціальною технологією, яка відводить вологу назовні. Вода у такому холодильнику може бути сигналом, що конденсатор, що відповідає за видалення вологи, працює неправильно. В цьому випадку варто розморозити та почистити холодильник. Якщо проблема не вирішена, причину слід шукати в іншому місці.

Раніше "Телеграф" розповідав, від якого засобу варто відмовитись для очищення засмічення у раковині. Популярна суміш може призвести до серйозного пошкодження сантехніки.