Телефон почав нагріватися: що робити та в чому причина

Читать на русском
Автор
831
Розв'язання проблеми перегріву телефону
Розв'язання проблеми перегріву телефону. Фото Canva

Телефон нагрівається з певних причин

Незалежно від того, яка у вас модель телефон, іноді трапляється так, що телефон нагрівається. Це викликає занепокоєння у власників, адже одразу з'являються думки, чому так відбувається. А нещодавно ми розповідали, як швидше зарядити телефон.

Існує низка конкретних причин, чому телефон нагрівається. У деяких випадках доведеться нести пристрій у сервісний центр, а іноді достатньо власних зусиль. "Експерт онлайн" розповів, що робити у такій ситуації.

Нагрівання через температуру повітря

Так, найчастіше гаджети нагріваються у гарячу пору. Тут важливо тримати пристрій подалі від сонячних променів і не одягати його в чохли темних кольорів. Бо вони притягують промені світла. Коли перегрівання вже відбулось, скидайте пристрій з чохла й давайте час, щоб він охолонув.

Перегрів під час ігор

Будь-яка гра гра у телефоні — дуже енергозатратний процес, тому не дивно, що гаджет стає гарячим. Після кожної гри чистіть кеш програм, тоді чіп охолоне. Крім того, така ситуація може виникати, якщо у вас не виконується активне охолодження. Тут стануть у нагоді аксесуари з вентиляторами.

Раптове нагрівання

Якщо раніше ви не помічали, що телефон нагрівається, а зараз таке відбувається, це може свідчити про певні проблеми. Причина може бути у роз'ємі для зарядного пристрою, вологи або пошкодженні певних елементів гаджету.

Перегрів під час зарядки

Якщо телефона нагрівається під час використання дротового зарядного пристрою, це не є добре. Туди могла потрапити волога або ж гніздо для зарядки просто зламалось. Також є ще одна причина — підроблений зарядний пристрій. Краще купувати оригінальні, щоб уникнути такої проблеми.

Нагрівання через ПЗ

Найчастіше це трапляється на моделях iPhone. Все, що потрібно робити — перевіряти оновлення й встановлювати їх. Тоді телефон не буде ставати гарячим.

Раніше "Телеграф" писав, через яку помилку виникає проблема з батареєю ноутбука. Зверніть увагу, якщо хочете, аби ваш пристрій працював довго.