Забудьте про оцет: чим почистити пральну машинку

Читать на русском
Автор
Накип та неприємний запах легко видалити
Накип та неприємний запах легко видалити. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Кожна пральна машина потребує очищення

Пральні машини необхідні у повсякденному житті, але згодом на них може накопичуватися наліт, накип та пліснява. Забруднення не тільки знижують ефективність прання, але також викликають появу неприємних запахів та можуть скоротити термін служби приладу.

Багато хто думає, що пральна машина очищає себе під час прання одягу. Насправді все навпаки. І необхідно регулярно очищати прилад.

Традиційні поради часто рекомендують використовувати для очищення пральної машини оцет. Але цьому засобу є ефективніша альтернатива з приємним ароматом.

Чим почистити пральну машину

Очистити барабан пральної машини допоможе незвичайне, але ефективне поєднання лимона та зубної пасти. Лимон діє як натуральний засіб для видалення накипу, а зубна паста посилює очищувальну здатність. Розріжте лимон, нанесіть на нього зубну пасту і помістіть прямо в барабан пральної машини, а потім запустіть прилад.

Видалити накип позбутися неприємного запаху допоможуть й таблетки для посудомийної машини. Дві таблетки необхідно покласти в порожній барабан пральної машини та запустити програму прання "Бавовна" при 60°C. Накип та відкладення зникнуть, а разом із ними й неприємний запах.

Чистка пральної машини не рідше одного разу на шість місяців дозволить підтримувати її в оптимальному стані, а білизна завжди буде чистою та свіжою. Це просте завдання може продовжити термін служби вашої помічниці та заощадити гроші на ремонті у довгостроковій перспективі.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе краще випрати речі. Для цього під час прання необхідно використати поролонову губку.