Цибуля в морозилці не злипнеться і залишиться ідеальною: простий трюк

Читать на русском
Автор
Як вдало заморозити цибулю
Як вдало заморозити цибулю. Фото konkurent.ua

Найкращий спосіб заморозити зелень

Ми розповідали, як приготувати на зиму кабачкову ікру. Ще одна важлива заготівля — свіжа зелень, адже її сезон такий короткий.

На щастя, існує чудовий спосіб зберегти цю зелень на зиму – заморозити її. Разом із Ukr.Media ділимось декількома порадами, які допоможуть вам заморозити зелену цибулю максимально вдало.

Вибір та підготовка цибулі

Для заморозки найкраще підходить зелена цибуля з міцними, здоровими стеблами. Ретельно промийте цибулю, видаліть коріння та сухі верхівки стебел. Наріжте зелену цибулю на дрібні шматочки. Це допоможе їй швидше заморозитися та зберегти свій аромат.

Заморожування

Існує два основних способи заморозити зелену цибулю. Це нарізана цибуля та цибуля в кубиках льоду. Для заморозки шматочками розкладіть подрібнену цибулю в один шар на деко, застелене паперовим рушником. Помістіть деко в морозильну камеру на кілька годин, поки цибуля не замерзне. Потім перекладіть заморожену цибулю в герметичні контейнери або пакети для заморожування.

Для іншого варіанту подрібніть цибулю та заповніть нею формочки для льоду. Залийте водою та заморозьте. Після того, як кубики замерзнуть, перекладіть їх у герметичні контейнери або пакети.

Заморожена зелена цибуля може зберігатися в морозильній камері до 12 місяців. Заморожену зелену цибулю не потрібно розморожувати перед використанням. Її можна додавати до супів, соусів, рагу, омлетів та інших страв. Також ми розповідали, як заготувати полуницю на зиму без варіння та заморожування.