Три способи заморозити полуницю, щоб взимку насолоджуватися ароматом свіжих ягід

Читать на русском
Автор
Корисні поради по заморожуванню полуниці Новина оновлена 06 червня 2024, 21:03
Корисні поради по заморожуванню полуниці. Фото Freepik

Є кілька цікавих лайфхаків для заморожування полуниці

Сезон полуниці в розпалі, а отже, саме час задуматися про те, щоб зробити запаси на зиму. "Телеграф" уже розповідав, як помити полуницю, щоб вона справді була чистою, а сьогодні ділиться трьома способами заморозити ягоду на зиму.

Зробивши заморозки ягід, ви зможете взимку насолоджуватися ароматом свіжої полуниці, пише apostrophe.ua. Також у несезон можна буде готувати смачні десерти із цією ягодою.

Три способи заморозити полуницю на зиму

Полуниця ціла

Добре помийте ягоди, дайте трохи обсохнути або промокніть паперовим рушником. У морозилку покладіть дощечку, обтягнуту плівкою і розкладіть на ній полуницю, щоб вона не торкалася між собою. Залишіть її в морозилці на 10-15 хвилин, коли ягоди трохи примерзнуть, зберіть їх і розфасуйте по пакетах або контейнерах. І можна відправляти на довге зберігання, такі ягоди не злипнуться між собою.

Полуниця із цукром у сиропі

Третину ягід, які ви збираєтеся заморозити, збийте у блендері з цукром – на 500 г ягід знадобиться приблизно 100 г цукру. Цілі ягоди, що залишилися, покладіть в ємність для заморозки і залийте однорідним пюре з блендера. Важливо, щоб кришка контейнера, в якому ви заморожуєте полуницю, щільно зачинялася.

Полуниця брусочками

Ще один спосіб заморожування полуниці – брусочки. Збийте ягоди у блендері без цукру. Використовуйте невеликі силіконові формочки, щоб налити пюре з блендера і відправити в морозилку. Коли полуничне пюре замерзне, дістаньте його з формочок і перекладіть у пакети для тривалого зберігання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити черешку від птахів. Надійні та гуманні способи не ділиться врожаєм черешні з птахами.