Краще за будь-яку газованку: смачний ягідний компот на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Цей компот - чудовий варіант смачного напою](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/80/baa83bd5-107f0dbc35c597898a556a84a384b806.png?v=5601_1)
Чудовий компот на зиму
Компот — це ідеальний напій. Він в міру солодкий, смачний і корисний. Тому варто приготувати його на зиму. Раніше ми ділилися рецептом компоту ревеню і м’яти, а тепер розповідаємо, як закрити цей напій з полуниці та черешень.
Цей компот стане ідеальним варіантом у спеку і чудово смакуватиме взимку. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".
Як приготувати компот
Інгредієнти:
- полуниця — 400 г;
- черешня — 600 г;
- лимон — 2 шт;
- м’ята — кілька гілочок;
- цукор — 400-600 г;
- вода — 5 л.
Спосіб приготування:
- У великій каструлі змішуємо 5 літрів води і дві склянки цукру. Якщо бажаєте зробити менш солодкий напій, можна кинути менше цукру.
- Сироп нагріваємо до кипіння, постійно помішуючи. Готуємо банки для компоту, поки вариться сироп.
- Лимон нарізаємо на тонкі скибочки і кладемо в кожну банку по 4 півкола. Також розкладаємо полуницю і черешні.
- Миємо м’яту і додаємо в банки. Заливаємо також сироп до верху. Стерилізованими кришками герметично закриваємо банки.
- Банки перевертаємо і кутаємо їх у тканину. Вони повинні повністю вистигнути.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати лимонад з лаймом і згущеним молоком. Цей напій врятує вас у спеку.