Краще за будь-яку газованку: смачний ягідний компот на зиму

Читать на русском
Автор
Цей компот - чудовий варіант смачного напою
Цей компот - чудовий варіант смачного напою. Фото Freepik

Чудовий компот на зиму

Компот — це ідеальний напій. Він в міру солодкий, смачний і корисний. Тому варто приготувати його на зиму. Раніше ми ділилися рецептом компоту ревеню і м’яти, а тепер розповідаємо, як закрити цей напій з полуниці та черешень.

Цей компот стане ідеальним варіантом у спеку і чудово смакуватиме взимку. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".

Як приготувати компот

Інгредієнти:

  • полуниця — 400 г;
  • черешня — 600 г;
  • лимон — 2 шт;
  • м’ята — кілька гілочок;
  • цукор — 400-600 г;
  • вода — 5 л.

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі змішуємо 5 літрів води і дві склянки цукру. Якщо бажаєте зробити менш солодкий напій, можна кинути менше цукру.
  2. Сироп нагріваємо до кипіння, постійно помішуючи. Готуємо банки для компоту, поки вариться сироп.
  3. Лимон нарізаємо на тонкі скибочки і кладемо в кожну банку по 4 півкола. Також розкладаємо полуницю і черешні.
  4. Миємо м’яту і додаємо в банки. Заливаємо також сироп до верху. Стерилізованими кришками герметично закриваємо банки.
  5. Банки перевертаємо і кутаємо їх у тканину. Вони повинні повністю вистигнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати лимонад з лаймом і згущеним молоком. Цей напій врятує вас у спеку.