Соковите ніжне м’ясо: ідеальний рецепт шашлику зі свинини

Читать на русском
Автор
Класичний рецепт маринаду
Класичний рецепт маринаду. Фото Freepik

Смачний і соковитий шашлик

Існує безліч маринадів для шашлику. Його можна готувати у квасі, в майонезі, і навіть у чаєві. Найпопулярніше м’ясо для цієї страви — свинина. Ми ділимося класичним рецептом, який вам точно сподобається.

Інші маринади ви не захочете робити, адже цей — найсмачніший. Рецептом поділилися на порталі "Доброта".

Як замаринувати м’ясо на шашлик

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячого ошийка;
  • 1 склянка 20% сметани;
  • 50 г нежирного майонезу;
  • 50 г гірчиці;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • свіжа петрушка та кріп;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • кам'яна сіль та спеції до смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо добре промиваємо і висушуємо за допомогою паперового рушника. Нарізаємо середніми шматочками. Перекладаємо його у глибоку тарілку.
  2. Гірчицю, майонез і сметану змішуємо в окремій тарілці. Заливаємо м’ясо маринадом. Додаємо сіль, спеції, подрібнений часник. Нарізаємо цибулю на півкільця і також додаємо до м’яса.
  3. Подрібнюємо петрушку і кріп. Додаємо до м’яса. Залишаємо маринуватися на дві години. Нанизуємо на шампури і смажимо на мангалі до готовності. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати шашлик за грузинським рецептом. М’ясо сподобається всім без винятку.