Ідеальний літній десерт без випічки: як приготувати панна-котту з полуниці
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ніжний, вершковий, смачний десерт
Якщо бажання морочитися з випічкою немає, то виручають холодні десерти. У такому випадку чудовим варіантом буде приготування чизкейку без випічки або ж морозиво.
Також гарною ідеєю буде приготувати "Панна-котту" з вершків та полуниці. Готується десерт легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".
Як приготувати "Панна-котту" з полуницею
Інгредієнти:
- 8 г желатину + 60 г води;
- 500 г 33% вершків;
- 70 г цукрової пудри або згущеного молока + 10 г ванільного цукру;
- 8 г желатину + 60 г води;
- 300 г свіжих ягід – полуниці, вишні чи інші;
- 2-3 ст.л цукру;
Спосіб приготування:
- Желатин залити водою, залишити набухнути.
- Жирні вершки збити з цукровою пудрою.
- Набухлий желатин розтопити та влити у нього вершки.
- Додати ванільний цукор, розмішати та вилити у креманки.
- Залишити у холодильнику до застигання.
- Тим часом приготувати ягідний шар. Для цього у каструлю насипати свіжі промиті ягоди, перемішати, довести до кипіння та проварити протягом 3-4 хвилин. Залишити охолонути.
- Додати желатин до ягід, добре вимішати, щоб желатин не збився в грудочки.
- Залишити охолонути до теплого стану та перекласти у креманки на білий шар, що вже застиг.
Раніше ми писали, як приготувати желе з полуниці. Це ніжний десерт, що охолоджує.