Ідеальний літній десерт без випічки: як приготувати панна-котту з полуниці

Читать на русском
Автор
Панна-котта із полуницею прикрасить будь-який святковий стіл
Панна-котта із полуницею прикрасить будь-який святковий стіл. Фото 1000.menu

Ніжний, вершковий, смачний десерт

Якщо бажання морочитися з випічкою немає, то виручають холодні десерти. У такому випадку чудовим варіантом буде приготування чизкейку без випічки або ж морозиво.

Також гарною ідеєю буде приготувати "Панна-котту" з вершків та полуниці. Готується десерт легко та неодмінно сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".

Як приготувати "Панна-котту" з полуницею

Інгредієнти:

  • 8 г желатину + 60 г води;
  • 500 г 33% вершків;
  • 70 г цукрової пудри або згущеного молока + 10 г ванільного цукру;
  • 8 г желатину + 60 г води;
  • 300 г свіжих ягід – полуниці, вишні чи інші;
  • 2-3 ст.л цукру;

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити водою, залишити набухнути.
  2. Жирні вершки збити з цукровою пудрою.
  3. Набухлий желатин розтопити та влити у нього вершки.
  4. Додати ванільний цукор, розмішати та вилити у креманки.
  5. Залишити у холодильнику до застигання.
  6. Тим часом приготувати ягідний шар. Для цього у каструлю насипати свіжі промиті ягоди, перемішати, довести до кипіння та проварити протягом 3-4 хвилин. Залишити охолонути.
  7. Додати желатин до ягід, добре вимішати, щоб желатин не збився в грудочки.
  8. Залишити охолонути до теплого стану та перекласти у креманки на білий шар, що вже застиг.

Раніше ми писали, як приготувати желе з полуниці. Це ніжний десерт, що охолоджує.