Ніжний десерт, що охолоджує: як приготувати желе з полуниці

Читать на русском
Автор
Смачний десерт Новина оновлена 13 червня 2024, 06:22
Смачний десерт. Фото Freepik

Цим десертом можна запастися на зиму

Желе — неймовірно смачний легкий десерт. Він ідеально смакує влітку, адже не надто солодкий, холодний і ніжний. Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний чізкейк без випічки, а тепер ділимося рецептом желе з цієї ягоди.

Цим желе можна запастися на зиму, адже воно чудово зберігається у холодному місці. Рецептом поділилися на порталі "Вікна".

Як приготувати желе з полуниці

Інгредієнти:

  • полуниця — 500 г;
  • цукор — 300 г;
  • желатин — 20 г;
  • лимонний сік — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промиваємо полуницю. Перекладаємо її у сотейник і засипаємо цукром.
  2. Нагріваємо на маленькому вогні ягоди з цукром 10-15 хвилин. Додаємо лимонний сік.
  3. Полуничну масу збиваємо блендером. Це займе 3-5 хвилин. Пюре перекладаємо знову в сотейник і нагріваємо ще 7 хвилин.
  4. Поки готується маса, гарячою водою заливаємо желатин і постійно помішуємо, поки він не розчиниться.
  5. Желатин змішуємо з полуничною масою і знімає сотейник з вогню. Готове желе розливаємо у простерилізовані банки і закручуємо їх.
  6. Банки залишаємо у теплому місці і чекаємо, поки вони повністю вистигнуть. Желе готове.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати торт без випічки. Ми поділилися простим рецептом смачного рецепту.