На зміну полуниці — абрикос: який пиріг приготувати з сезонним фруктом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Від цього пирога важко відмовитись](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/83/de502449-af82b21f74f53af257db68f2b861783a.jpg?v=7949_1)
М'який та смачний десерт, сила якого полягає у простоті інгредієнтів
В сезон ягід та фруктів їх не лише можна їсти як самостійну страву, але й багато чого готувати. Наприклад, пекти пироги, робити торти, смажити млинці з фруктовою поливкою чи навіть готувати м'ясо.
Одним із рецептів смачного пирога з абрикосами ми сьогодні хочемо поділитися. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".
Як приготувати сирно-абрикосовий пиріг
Інгредієнти для пісочної крихти:
- борошно – 50 г;
- цукор – 30 г;
- вершкове масло 62% – 30 г;
- сіль
Інгредієнти для тіста:
- вершкове масло 62% — 100 г;
- яйця – 100 г;
- борошно – 100 г;
- розпушувач – 5 г;
- цукор – 80 г;
- ванільний цукор – за смаком
Інгредієнти для сирної начинки:
- сир – 350 г;
- яйця – 2 шт.;
- сметана 10-15% – 150 г;
- цукор – 80 г;
- абрикоси – 350 г;
Спосіб приготування:
- Спершу приготувати крихту, змішавши борошно, цукор, сіль.
- Додати холодне вершкове масло та розтерти руками, поставити у морозильну камеру.
- Для тіста м'яке вершкове масло збити, додати цукор та ванільний цукор, перемішати.
- Додати яйця кімнатної температури, перемішати.
- Перемішуємо борошно з розпушувачем, додати та перемішати до однорідної консистенції.
- Приготувати сирну начинку, збивши всі інгредієнти до однорідної консистенції.
- Дно форми, діаметром 20-22 см, змастити вершковим маслом.
- Викласти тісто і розрівняти його.
- Зверху викласти сирну начинку та половинки абрикосів.
- Посипати пісочною крихтою.
- Запікати пиріг у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Залишити на 2-3 години до охолодження.
Раніше ми писали, як приготувати десерт до чаю швидко і з мінімальними зусиллями. Ягоди для начинки можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені.