На зміну полуниці — абрикос: який пиріг приготувати з сезонним фруктом

Читать на русском
Автор
Від цього пирога важко відмовитись
Від цього пирога важко відмовитись. Фото shuba.life

М'який та смачний десерт, сила якого полягає у простоті інгредієнтів

В сезон ягід та фруктів їх не лише можна їсти як самостійну страву, але й багато чого готувати. Наприклад, пекти пироги, робити торти, смажити млинці з фруктовою поливкою чи навіть готувати м'ясо.

Одним із рецептів смачного пирога з абрикосами ми сьогодні хочемо поділитися. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".

Як приготувати сирно-абрикосовий пиріг

Інгредієнти для пісочної крихти:

  • борошно – 50 г;
  • цукор – 30 г;
  • вершкове масло 62% – 30 г;
  • сіль

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло 62% — 100 г;
  • яйця – 100 г;
  • борошно – 100 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • цукор – 80 г;
  • ванільний цукор – за смаком

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир – 350 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана 10-15% – 150 г;
  • цукор – 80 г;
  • абрикоси – 350 г;

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготувати крихту, змішавши борошно, цукор, сіль.
  2. Додати холодне вершкове масло та розтерти руками, поставити у морозильну камеру.
  3. Для тіста м'яке вершкове масло збити, додати цукор та ванільний цукор, перемішати.
  4. Додати яйця кімнатної температури, перемішати.
  5. Перемішуємо борошно з розпушувачем, додати та перемішати до однорідної консистенції.
  6. Приготувати сирну начинку, збивши всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  7. Дно форми, діаметром 20-22 см, змастити вершковим маслом.
  8. Викласти тісто і розрівняти його.
  9. Зверху викласти сирну начинку та половинки абрикосів.
  10. Посипати пісочною крихтою.
  11. Запікати пиріг у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин.
  12. Залишити на 2-3 години до охолодження.

Раніше ми писали, як приготувати десерт до чаю швидко і з мінімальними зусиллями. Ягоди для начинки можна взяти будь-які, як свіжі, так і заморожені.