Взимку ви захочете додавати цю пікантну цибульку в кожну страву: надзвичайно вдала заготівля за простим рецептом

Читать на русском
Автор
Смачна маринована цибулька
Смачна маринована цибулька. Фото shuba.life

Пікантна закуска на зиму

Ми ділились рецептом дуже смачних огірочків з кетчупом. Тепер розповідаємо, як приготувати і закрити на зиму апетитну пікантну цибульку.

Цибуля виходить хрусткою, ароматною та неймовірно смачною, а приготувати її дуже просто. Як це зробити, розповіли на порталі "Пляшка".

Інгредієнти:

  • 400 г цибулі
  • 200 мл води
  • 2 лаврових листи
  • гострий перець (за бажанням)
  • 2 ст. л. запашного перцю
  • 1 бутон гвоздики
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ч. ложка солі
  • 2 ст. ложки 9%-го оцту

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю від лушпиння, відріжте низ з корінцями та ретельно промийте під проточною водою. У каструлі з'єднайте воду, сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист, гвоздику, чорний перець, олію та оцет.
  2. Доведіть маринад до кипіння на середньому вогні. Покладіть підготовлену цибулю в киплячий маринад і варіть протягом 5-6 хвилин.
  3. Розкладіть гарячу мариновану цибулю по стерилізованих банках. Залийте цибулю маринадом доверху.
  4. Закатайте банки стерилізованими кришками і переверніть їх догори дном. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.

Така цибулька — відмінна закуска до будь-яких м’ясних страв. Також ми розповідали, як приготувати і закрити на зиму апетитну кабачкову ікру.