Взимку ви захочете додавати цю пікантну цибульку в кожну страву: надзвичайно вдала заготівля за простим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пікантна закуска на зиму
Ми ділились рецептом дуже смачних огірочків з кетчупом. Тепер розповідаємо, як приготувати і закрити на зиму апетитну пікантну цибульку.
Цибуля виходить хрусткою, ароматною та неймовірно смачною, а приготувати її дуже просто. Як це зробити, розповіли на порталі "Пляшка".
Інгредієнти:
- 400 г цибулі
- 200 мл води
- 2 лаврових листи
- гострий перець (за бажанням)
- 2 ст. л. запашного перцю
- 1 бутон гвоздики
- 1 ч. л. чорного перцю
- 2 ст. ложки олії
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. ложка солі
- 2 ст. ложки 9%-го оцту
Спосіб приготування:
- Очистіть цибулю від лушпиння, відріжте низ з корінцями та ретельно промийте під проточною водою. У каструлі з'єднайте воду, сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист, гвоздику, чорний перець, олію та оцет.
- Доведіть маринад до кипіння на середньому вогні. Покладіть підготовлену цибулю в киплячий маринад і варіть протягом 5-6 хвилин.
- Розкладіть гарячу мариновану цибулю по стерилізованих банках. Залийте цибулю маринадом доверху.
- Закатайте банки стерилізованими кришками і переверніть їх догори дном. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.
Така цибулька — відмінна закуска до будь-яких м’ясних страв. Також ми розповідали, як приготувати і закрити на зиму апетитну кабачкову ікру.