Знамениті огірочки, які виходять нереально смачними: як закрити їх з кетчупом

Читать на русском
Автор
858
Ті самі апетитні огірочки з кетчупом
Ті самі апетитні огірочки з кетчупом. Фото krivbass.city

Чудовий рецепт огірків на зиму

Ми розповідали, як зварити варення з полуниці. Ще одна у багатьох улюблена заготівля — огірочки. Останніми роками чимало кулінарів закривають їх з кетчупом чилі.

Завдяки цьому компоненту огірки виходять хрусткими та пікантними. Завдяки простій рецептурі та доступним інгредієнтам, ви зможете насолодитися цією ароматною закускою протягом всієї зими. Рецептом поділились на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • свіжі огірки середнього або маленького розміру
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4 горошини чорного перцю
  • 1 л очищеної води
  • 200 мл 9% оцту
  • 300 г кристалічного цукру
  • 2 ст. л. кухонної солі
  • 25 г кетчупу чилі або приправи каррі

Спосіб приготування:

  1. Молоді огірки покладіть в миску, залийте холодною водою та залиште на деякий час. У каструлю налийте 1 л води, додайте цукор, оцет, сіль, кетчуп чилі або каррі. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
  2. Ретельно помийте огірки та відріжте хвостики. Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте кільцями.
  3. На дно простерилізованих банок покладіть нарізану цибулю, додайте горошини чорного перцю. Щільно укладіть огірки.
  4. Залийте овочі гарячим маринадом, накрийте стерильними кришками та закатайте. Поставте банки в каструлю з водою та стерилізуйте після закипання протягом 7 хвилин.
  5. Обережно дістаньте банки, переверніть їх догори дном. Укутайте теплою ковдрою та залиште до повного охолодження.

Зберігайте заготовку в прохолодному місці, наприклад, у погребі. Якщо ж шукаєте класичний рецепт солоних огірків без оцту — то ми розповідали, як їх приготувати.