Для лінивих кулінарів: цю полуницю на зиму навіть варити не потрібно

Читать на русском
Автор
Лінивий рецепт на зиму
Лінивий рецепт на зиму. Фото Вікна-новини

Нічого не потрібно варити і заморожувати

Ми ділились рецептом смачної кабачкової ікри. Тепер розповідаємо, як без варіння і заморозки заготувати на зиму свіжу полуницю.

Цей рецепт — один із найпростіших, адже він не потребує варіння. Полуниця виходить неймовірно ароматною, яскравою та соковитою, зберігаючи свій насичений смак. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 800 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте полуницю, видаліть хвостики. Великі ягоди розріжте на 4 частини, дрібні — навпіл. Викладіть полуницю в глибоку посудину.
  2. Додайте цукор до полуниці, перемішайте. Залиште ємність при кімнатній температурі на ніч. За цей час полуниця пустить сік, а цукор розчиниться.
  3. Протягом ночі 2-3 рази перемішуйте полуницю, щоб цукор розподілився рівномірно. Вранці перевірте, чи розчинився цукор повністю.
  4. Розкладіть полуницю у чисті сухі банки, заливаючи її власним соком. Зберігайте банки в холодильнику.

Така полуниця повністю зберігає смак та аромат свіжої ягоди. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.