Пухке тісто та глазур з білого шоколаду: випічка з лохиною вразить близьких
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Справжня літня випічка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/a0/76e673c8-ace24f99b3fc8bf72c7c8f8d32af9a05.jpg?v=4341_1)
Ніхто не залишиться байдужим
Лохину можна не лише їсти просто так, а й готувати з нею смачні десерти. Зокрема, вона чудово підходить для приготування пухкої ароматної випічки.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом кексу з лохиною, покритого зверху білим шоколадом. Цей десерт точно стане улюбленим у вашій сім'ї, інформують на Instagram-сторінці "valya saenko".
Як приготувати кекс з лохиною
Інгредієнти:
- масло вершкове мʼяке – 170 г;
- цукор – 220 г;
- цедра 1 лимону;
- яйця – 4 шт.;
- ваніль;
- борошно – 250 + на обсипку ягід та форми;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- дрібка солі;
- сік 1 лимону;
- сметана або вершки або йогурт грецький – 80 г;
- ягоди – 200 г + 150 для декору;
- шоколад білий – 300 г;
- вершки в глазурі жирні – 40 г;
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло добре збити з цукром та цедрою до білого кольору.
- По одному додати яйця, кожного разу добре збиваючи.
- Після цього всипати борошно, сіль, розпушувач, розмішати до однорідності.
- Додати сік лимону, перемішати.
- Додати йогурт, перемішати.
- Додати ягоди, обсипані борошном, перемішати.
- Вилити тісто у форму, змащену вершковим маслом і обсипану ложкою борошна.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, витягнути, залишити охолонути перші 15-20 хвилин в формі, далі без неї.
- Для глазурі до 50 грамів ягоди додати ложку води та трішки розім'яти ягоди, проварити.
- Шоколад розтопити з вершками на водяній бані.
- Залити глазур'ю охолоджений кекс.
- Поки глазур не застигла – зробити крапки з соку на ній і хаотично ножем чи зубочисткою намалювати.
Раніше ми публікували рецепт мусового торта з полуницею. Така випічка нікого не залишить байдужим.