Пухке тісто та глазур з білого шоколаду: випічка з лохиною вразить близьких

Читать на русском
Автор
Справжня літня випічка
Справжня літня випічка. Фото 1000.menu

Ніхто не залишиться байдужим

Лохину можна не лише їсти просто так, а й готувати з нею смачні десерти. Зокрема, вона чудово підходить для приготування пухкої ароматної випічки.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом кексу з лохиною, покритого зверху білим шоколадом. Цей десерт точно стане улюбленим у вашій сім'ї, інформують на Instagram-сторінці "valya saenko".

Як приготувати кекс з лохиною

Інгредієнти:

  • масло вершкове мʼяке – 170 г;
  • цукор – 220 г;
  • цедра 1 лимону;
  • яйця – 4 шт.;
  • ваніль;
  • борошно – 250 + на обсипку ягід та форми;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • дрібка солі;
  • сік 1 лимону;
  • сметана або вершки або йогурт грецький – 80 г;
  • ягоди – 200 г + 150 для декору;
  • шоколад білий – 300 г;
  • вершки в глазурі жирні – 40 г;

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене масло добре збити з цукром та цедрою до білого кольору.
  2. По одному додати яйця, кожного разу добре збиваючи.
  3. Після цього всипати борошно, сіль, розпушувач, розмішати до однорідності.
  4. Додати сік лимону, перемішати.
  5. Додати йогурт, перемішати.
  6. Додати ягоди, обсипані борошном, перемішати.
  7. Вилити тісто у форму, змащену вершковим маслом і обсипану ложкою борошна.
  8. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, витягнути, залишити охолонути перші 15-20 хвилин в формі, далі без неї.
  9. Для глазурі до 50 грамів ягоди додати ложку води та трішки розім'яти ягоди, проварити.
  10. Шоколад розтопити з вершками на водяній бані.
  11. Залити глазур'ю охолоджений кекс.
  12. Поки глазур не застигла – зробити крапки з соку на ній і хаотично ножем чи зубочисткою намалювати.

Раніше ми публікували рецепт мусового торта з полуницею. Така випічка нікого не залишить байдужим.