Можна їсти одразу чи законсервувати: така кабачкова ікра вийде смачнішою, ніж магазинна

Читать на русском
Автор
966
Впорається навіть новачок Новина оновлена 16 червня 2024, 11:37
Впорається навіть новачок. Фото 1000.menu

Яскрава, ароматна, ніжна кабачкова ікра

В сезон кабачків з ними можна готувати безліч смачних страв, а також робити консервації на зиму. Так, цей овоч можна посмажити з цибулькою на сковорідці, зробити човники з сиром, посмажити кружальцями та подати з часниковим соусом або ж приготувати кабачкову ікру.

Така страва є чудовим перекусом чи доповненням до сніданку. Окрім цього — ікру можна законсервувати та насолоджуватися взимку. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "zefirka_recipes".

Як приготувати кабачкову ікру

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;
  • цибуля – 300 г;
  • морква – 300 г;
  • томатна паста – 1,5 ст. л.;
  • часник – 3 зуб.
  • сіль, перець;
  • олія
  • вода – 150 мл;

Спосіб приготування:

  1. Кабачки та цибулю нарізати маленькими кубиками.
  2. Моркву натерти на великій тертці.
  3. На сковороду налити трохи олії, обсмажити цибулю з морквою.
  4. Додати кабачки та залити водою, посолити та поперчити.
  5. Закрити кришкою і тушкувати до м'якості (приблизно 25 хвилин).
  6. За 5 хвилин до закінчення приготування додати томатну пасту та часник.
  7. Залишити охолонути та перебити блендером.

Раніше ми писали, як приготувати запіканку з кабачків. Вона вийде настільки смачною, що ви забудете про інші рецепти і улюблений овоч будете готувати тільки так.