На посиденьки з друзями чи до вечері: як приготувати хачапурі "по-аджарськи" нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
Ароматні та смачні хачапурі з додаванням яйця
Ароматні та смачні хачапурі з додаванням яйця. Фото 1000.menu

Чудовий варіант для ситного перекусу

Найсмачніші хачапурі готують, звісно, у Грузії. Однак вдома також можна спробувати приготувати цю смачну сирну випічку.

Так, господині готують ліниві хачапурі на сковороді до сніданку. А на посиденьки з друзями можна приготувати хачапурі "по-аджарськи" — з жовтком всередині. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "nastia mudraya".

Як приготувати хачапурі "по-аджарськи"

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 90 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • борошно – 25 г;
  • сир твердий – 30 г;
  • олія – 5 г;

Спосіб приготування:

  1. До кисломолочного сиру додати білок яйця, борошно, 25 г натертого на дрібній тертці сиру.
  2. Посолити та перемішати.
  3. Сформувати хачапурі.
  4. На сковорідку влити олію та викласти хачапурі.
  5. Смажити на маленькому вогні під кришкою декілька хвилин до румʼяної скоринки.
  6. Перевернути хачапурі та викласти зверху жовток яйця, посипати сиром, який лишився.
  7. Смажити ще кілька хвилин під кришкою. Важливо слідкувати, щоб жовток не схопився повністю і залишився рідким.

Раніше ми писали, як приготувати ліниві хачапурі на сковороді. У вас вийде чудова альтернатива хліба, ситний сніданок або перекус.