На посиденьки з друзями чи до вечері: як приготувати хачапурі "по-аджарськи" нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ароматні та смачні хачапурі з додаванням яйця](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/e3/ac4dc627-71e14c3c7931ff9009e0005ac2f0be39.jpg?v=1300_1)
Чудовий варіант для ситного перекусу
Найсмачніші хачапурі готують, звісно, у Грузії. Однак вдома також можна спробувати приготувати цю смачну сирну випічку.
Так, господині готують ліниві хачапурі на сковороді до сніданку. А на посиденьки з друзями можна приготувати хачапурі "по-аджарськи" — з жовтком всередині. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "nastia mudraya".
Як приготувати хачапурі "по-аджарськи"
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 90 г;
- яйця – 1 шт.;
- борошно – 25 г;
- сир твердий – 30 г;
- олія – 5 г;
Спосіб приготування:
- До кисломолочного сиру додати білок яйця, борошно, 25 г натертого на дрібній тертці сиру.
- Посолити та перемішати.
- Сформувати хачапурі.
- На сковорідку влити олію та викласти хачапурі.
- Смажити на маленькому вогні під кришкою декілька хвилин до румʼяної скоринки.
- Перевернути хачапурі та викласти зверху жовток яйця, посипати сиром, який лишився.
- Смажити ще кілька хвилин під кришкою. Важливо слідкувати, щоб жовток не схопився повністю і залишився рідким.
Раніше ми писали, як приготувати ліниві хачапурі на сковороді. У вас вийде чудова альтернатива хліба, ситний сніданок або перекус.