Не тільки хачапурі та хінкалі: грузини також люблять поласувати курчам
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ароматна страва по-грузинськи](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/88/a14f2c22-742b1702711853f422985c9d391c188c.jpg?v=4953_1)
У найближчому ресторані такого точно не знайдете
Грузини люблять поласувати не тільки хачапурі та хінкалі. Вони також із задоволенням готують та їдять страви з курки та курчати, і чкмерулі цьому прямий доказ.
Це популярна у Грузії страва ми з Shuba будемо готувати з курчати, але можна також взяти та куряче м’ясо. Завдяки вершковому соусу чкмерулі вийде соковитим і з хрустким соусом. Як правило, подають його з лавашем та овочами, а їдять його руками.
Як приготувати чкмерулі
Інгредієнти на 2 порції:
- курча — 1 шт.;
- вершки 20% — 200 мл;
- масло вершкове 73% — 60 г;
- часник, головка — 1 шт.;
- перець червоний гострий – 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, приправа "Хмелі-сунелі" — до свого смаку;
- лаваш — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Миємо та обробляємо курча, сушимо його за допомогою паперових рушників і надрізаємо по центру грудної кістки між філе. Розкладаємо м’ясо як книгу, натираємо сіллю та перцем.
- Розтоплюємо вершкове масло у сковороді, викладаємо курча спинкою вниз, притискаємо тушку на дно сковорідки тарілкою або дощечкою, поставивши на неї невеликий вантаж. Смажимо м’ясо до легкого підрум’янювання – на це піде близько 6 – 8 хвилин.
- Через зазначений час перевертаємо м’ясо, притискаємо на дно сковороди та обсмажуємо ще 6-7 хвилин. Після цього знімаємо вантаж і періодично перевертаючи, обсмажуємо м’ясо ще близько 10 хвилин.
- Подрібнений часник разом із нарізаним гострим перцем обсмажуємо на сковороді в тій самій олії близько 3-4 хвилин.
- Через зазначений час додаємо вершки, півсклянки звичайної води. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунел. Доводимо соус до кипіння та обсмажуємо ще близько 3-4 хвилин.
- У форму для запікання викладаємо курча, заливаємо його соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки соус почне кипіти, зменшуємо температуру до 160 градусів та готуємо ще 5 хвилин.
Готове м’ясо подаємо з лавашем. До речі, його можна легко приготувати вдома.