Ефект вас здивує: використовуйте ці засоби, щоб відмити шпалери від жирних плям

Читать на русском
Автор
Чим відмити шпалери від жирних плям Новина оновлена 14 червня 2024, 22:43
Чим відмити шпалери від жирних плям. Фото apostrophe.ua

Ці засоби позбавлять вас від жирних слідів у найкоротші терміни

На кухні жирні плями можуть залишатися навіть на шпалерах, створюючи неприємний вигляд і вимагаючи особливої уваги при прибиранні. Вивести їх може бути проблематично, але існують певні домашні засоби, які ефективно справляються із цим завданням.

У матеріалі Новини.LIVE підказали кілька способів, які позбавлять цієї проблеми. Використовуйте ці лайфхаки, щоб шпалери знову засяяли чистотою.

Чим відмити шпалери від жирних плям

Відмивати жирні плями зі шпалер важливо для підтримки їхнього зовнішнього вигляду та продовження терміну служби матеріалу. Це також сприяє підтримці гігієнічності приміщення та створює приємну атмосферу у будинку.

Повернути шпалерам чистоту та блиск допоможе харчова сода. Її слід змішати з невеликою кількістю води до пастоподібного стану та нанести на забруднені ділянки. Після нанесення залиште на кілька хвилин, акуратно потріть плями м’якою щіткою або губкою, змоченою у воді. Далі протріть ділянку чистою вологою ганчіркою для видалення залишків соди та забруднень, потім дайте шпалерам висохнути.

Впоратися з проблемою також допоможе оцет. Його потрібно змішати з водою в рівних пропорціях, а потім одержаний розчин перелити в пляшку з розпилювачем. Далі нанесіть його на жирні плями та залиште на 15 хвилин. Після цього протріть забруднені ділянки чистою тканиною.

Ще один спосіб полягає у використанні миючого засобу для посуду. Його невелику кількість потрібно розвести в теплій воді, щоб вийшов мильний розчин. Змочіть в ньому губку, а потім протріть нею забруднені ділянки, поки вони не зникнуть або не перестануть бути помітними. Після цього приберіть залишки засобу чистою ганчіркою.

"Телеграф" писав раніше, як за одну хвилину позбутися неприємного запаху на кухні. Скористайтеся цим простим лайфхаком.