Світлана Лобода чесно зізналась, чи вивчають її діти українську мову (відео)

Читать на русском
Автор
547
Світлана Лобода розповіла, що працює над своєю українською
Світлана Лобода розповіла, що працює над своєю українською. Фото Інстаграм Світлани Лободи

Співачка дала вичерпну відповідь про мову

Українська співачка Світлана Лобода протягом всього свого життя спілкується російською мовою. Однак, після початку повномасштабного вторгнення активно почала вивчати українську й вже має у цьому успіхи. Тепер артистка розкрила, чи вчать українську її діти.

У інтерв'ю казахському журналісту Тімуру Балимбетову співачка розповіла, що спочатку говорити українською давалось їй непросто. Утім, вона розуміє важливість володіння державною, тому й почала вивчати її.

"Коли ти все життя щось робиш, а потім тобі треба переучуватися, це складно. Особливо не у віці 16 років, а коли ти вже доросліший. Але це важливо і потрібно", — поділилась виконавиця.

Так само Лобода хоче, аби українську мову знали її діти — 13-річна Євангеліна та 6-річна Тільда. Артистка активно над цим працює: читає дітям книги солов'їною, а також вмикає україномовні пісні.

"Вважаю, що зобов'язана просто вивчити українську мову з моїми дітьми. Тому я читаю доньці книжки українською, вона слухає пісні українською, вона слухає "Океан Ельзи". Я їй пояснюю, як перекладаються ті чи інші слова, чи фрази", — розповіла Світлана.

Світлана Лобода висловилась про українську мову

Відомо, що Світлана Лобода активно будувала свою кар'єру в країні-агресорці аж до 2022 року. Вона давала там концерти, отримувала музичні премії та з'являлась на різних заходах. Коли Росія повномасштабно вторглась в Україну, співачка не визнала цю країну окупантом, а лише сказала, що треба зупинити "цей жах".

Пізніше артистка пояснювала, що 24 лютого 2022 року перебувала в Москві, тому й боялась висловлюватись публічно про війну. Натомість у березні виконавиця визнала Росію країною-окупантом. Наразі співачка переїхала разом з родиною до Латвії. Вона періодично виступає у різних країнах світу.

Раніше "Телеграф" писав, куди зникла й чим зараз займається співачка-зрадниця Анна Асті. Вона мовчить про війну Росії проти України та жодним чином не засуджує окупантів.