Урожай картоплі збільшиться вдвічі, якщо використаєте це підживлення

Читать на русском
Автор
Чим підгодувати картоплю Новина оновлена 12 червня 2024, 11:18
Чим підгодувати картоплю. Фото Freepik

Щоб картопля виросла великою, їй потрібен азот, калій і фосфор

Попри те, що картопля є невибагливою рослиною, за нею потрібен ретельний догляд для досягнення високої врожайності. Особливу увагу слід приділяти регулярному добриву ґрунту, щоб забезпечити рослини необхідними поживними речовинами.

У матеріалі "УНІАН" городникам підказали, які добрива використовувати для картоплі, щоб бульби вийшли великими та здоровими. Скористайтеся цими порадами, щоб примножити свій урожай овочів.

Чим підгодувати картоплю

Картопля потребує низки мінералів для здорового зростання та високої врожайності. Особливо важливі їй калій, фосфор, азот, і навіть мікроелементи, такі як магній і кальцій. Підживлення повинні містити ці мінерали, щоб забезпечити оптимальне харчування та розвиток рослини.

Городникам радять використовувати чисту деревну золу, без домішок фарби чи хімікатів. Для приготування розчину використовуйте 1 склянку золи та 10 літрів теплої води. Залишіть його на добу настоятися, а потім полийте картоплю приблизно по одному кухлі на кожен кущ.

Зола багата калієм, фосфором, кальцієм та іншими мікроелементами, які сприяють зростанню та розвитку картоплі, покращуючи її врожайність та якість бульб. Перше підживлення проводьте, коли рослини досягають висоти 15-20 см. Повторне підживлення можна провести через 3-4 тижні після першого, використовуючи ту ж кількість золи.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом простого добрива для томатів. Виявляється, їх можна і потрібно поливати розчином лимонної кислоти.