Будете збирати відрами: чим підгодувати огірки в червні

Читать на русском
Автор
1090
Ефективні засоби для удобрення огірків
Ефективні засоби для удобрення огірків. Фото Canva

Овочів буде дуже багато завдяки цьому підживленню

Огірки — це один з улюблених овочів українців, тому й недивно, що чимало з нас садять їх в себе на городі. Попри те, що огірки не є примхливими у догляді, все ж корисних речовин вони потребують. Деякі городники підгодовують цей овоч дріжджами та яйцями, але це не єдиний спосіб.

В літню пору огірки можна підгодувати добривом на основі гороху. Такий метод використовують досвідчені городники, пише Ukr.media. Насипте 1 склянку гороху в банку та додайте туди 1 літр води. Нехай настоюється 1 день в теплому місці. Так, у банці почнеться бродіння, й у воду виділяться поживні речовини.

Після цього готовий розчин треба розбавити 10 літрами води. Можете поливати цим засобом огірки десь 1-2 рази в тиждень. Це зробить кущі міцнішими.

Також на початку літа деякі городники використовують для підживлення огірків, золу. Пропорція — 1 склянка речовини на 10 літрів води. Добре перемішайте та поливайте.

Є ще один дієвий спосіб. Треба змішати 100 грамів дріжджів, пів склянки цукру та п'ять літрів води. Важливо, щоб розчин настоявся. Тоді можете поливати огірки. Такі прості народні засоби допоможуть отримати багато плодів, оскільки збагатять землю корисними речовинами.

Раніше "Телеграф" писав, як позбутися колорадських жуків на городі. Жодної хімії не потрібно.