Потрібен лише один порошок із кухні: чим поливати томати для завидного врожаю

Читать на русском
Автор
1548
Томатам не завадить гарне добриво
Томатам не завадить гарне добриво. Фото Pexels

Дізнайтесь, який засіб допоможе збільшити врожай помідорів

Помідор – смачний та корисний овоч. Особливим смаком вирізняються томати, які вдалося виростити на своєму городі.

Ні для кого не секрет, що прискорити зростання та збільшити врожайність рослин допомагають регулярний полив та добрива. При чому для підживлення томатів не обов’язково використовувати покупні засоби. Для підтримки рослин на грядках можна використовувати недорогий засіб із кухонних шафок.

Чим поливати томати для врожаю

Калій і фосфор – мінеральні речовини, необхідні для появи на кущах томатів нових зав’язей, які з часом перетворюються на плоди. Щоб мінерали добре засвоювалися, спробуйте використати лимонну кислоту, радить Ukr.media.

Цитрати, які містяться в лимонній кислоті, полегшать рослинам засвоєння необхідних поживних речовин із ґрунту (у тому числі калію та фосфору, а також азоту, який необхідний для зростання листової маси).

Приготувати добрива дуже легко. Розчиніть 1 столову ложку кислоти у 10 літрах води. На один кущ знадобиться лише півлітра кислого розчину.

Поливайте помідори цим розчином раз на тиждень відразу після поливу. Крім допомоги у засвоєнні мінеральних речовин лимонна кислота ефективно протидіятиме грибкам та бактеріям. Це захистить рослини від хвороб, особливо верхньої гнили.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити рослини на городі від колорадського жука. Відвадити шкідника допоможе відвар із трав.