Перетворіть спальню на прохолодний оазис: як зробити комфортні умови для сна в спеку

Читать на русском
Автор
935
Спека не завадить відпочинку
Спека не завадить відпочинку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Прості способи зберегти прохолоду та затишок у спальні

Влітку у деяких людей виникають проблеми із засинанням, тому що вечорами у спальні буває нестерпно задушливо. Спека та відсутність можливості скористатися кондиціонером змушують шукати способи створити приємний мікроклімат у кімнатах.

Раніше ми розповідали, чим можна замінити кондиціонер. Тепер разом із Regiodom розповімо, що допоможе полегшити засинання у спеку.

Яку постільну білизну вибрати для літа

У спекотні дні найкраще використовувати постільну білизну з натуральних тканин. Літній комплект має бути повітряним, ніжним, виготовленим із тонкої тканини.

Лляна постільна білизна видалятиме вологу зі шкіри. До того ж цей матеріал має антистатичні властивості. Постільна білизна із сатину та бавовни буде м’якою і подарує відчуття прохолоди.

Шовкова постільна білизна має відмінні терморегулюючі властивості й прохолодна на дотик. Єдиним недоліком може бути ціна на такий комплект.

Піжама або будь-який інший одяг для сну також має бути з натуральних тканин, що пропускають повітря. Наприклад, з бавовни, льону, шовку чи бамбукового волокна.

Як забезпечити комфортну температуру у спальні

Не забувайте про штори на вікнах, якщо бажаєте підтримувати в кімнаті приємну температуру. Це найефективніший метод захисту від потрапляння сонячних променів до приміщення.

Влітку варто вибирати віконні прикраси світлих тонів та щільного плетіння, яке ефектно відображатиме сонячні промені. Завдяки цьому спальня менше нагріватиметься.

Зволожити повітря і зробити його прохолоднішим допоможе волога білизна. Поставте в спальні сушарку для одягу та повітря в кімнаті стане легшим та комфортнішим.

Поліпшити якість повітря у спальні допоможуть рослини у горщиках. У спальні, прикрашеній квітами, легше розслабитись після важкого дня.

Не забувайте про регулярне провітрювання спальні двічі на день. Найкраще це робити вранці відразу після підйому з ліжка, коли температура на вулиці не б’є рекордів, і ввечері безпосередньо перед сном. Також рекомендується спати з відкритим вікном, оскільки більш прохолодне нічне повітря знижує температуру в кімнаті.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайними способами охолонути влітку. З цими лайфхаками спека не завадить нормальному життю.