Лайфхаки на кожен день: як охолодити кімнату без кондиціонера

Читать на русском
Автор
Спека тільки зростатиме — літо в розпалі
Спека тільки зростатиме — літо в розпалі. Фото Колаж "Телеграфу"

Деякі лайфхаки можна використовувати, навіть якщо немає електрики

В Україні в деяких регіонах очікується сильна спека — стовпчик термометра сягне вище за +30 градусів. В таку погоду охолодитися непросто, особливо за відсутності електроенергії.

"Телеграф" зібрав кілька лайфхаків, які будуть корисні в такому випадку. Деякі з них можна використовувати, коли у вас є електроенергія, але немає кондиціонера — з вентилятором вони будуть ще ефективніші.

  • Тримайте в морозилці пляшку з льодом — в разі спеки її можна використати для охолодження повітря. Для цього її можна поставити на протязі біля вікна — повітря буде охолоджуватися природним шляхом. Якщо у вас є електрика — пляшку з льодом можна поставити перед вентилятором і повітря буде холоднішим.
  • Тримайте вікна закритими та з закритими шторами або жалюзі протягом дня, щоб блокувати сонячне тепло. Цей лайфхак особливо корисний, якщо сонце світить вам у вікна.
  • Уникайте використання духовки чи плити, які виділяють багато тепла. Приготування їжі можна перенести з денних годин на ранок або вечір.
  • В спеку сон на підлозі — один з варіантів охолодитися. Прохолодне повітря тримається нижче.
  • Якщо спеку треба здолати терміново, ви можете покласти пакет з льодом або прохолодний мокрий рушник на точки пульсу: зап’ястя, щиколотки, згини ліктів і коліна. Зауважте, при прикладанні льоду потрібно прокласти рушник між ним та шкірою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна зберігати продукти без холодильника. Можна зробити самому холодний простір в квартирі або замінник рефрижератора з підручних матеріалів.