М 'ятне мило та вода у капелюсі: цікаві способи охолодитися влітку

Читать на русском
Автор
Час від часу варто перепочивати в тіні
Час від часу варто перепочивати в тіні. Фото Freepik

На відчуття спеки можуть вплинути навіть напої та їжа

Спекотна погода не має стати на заваді активному життю. Якщо немає можливості охолодитися кондиціонером та вентилятором є кілька корисних лайфхаків, які можуть зробити життя легшим.

Всі рекомендації сходяться в одному — не потрібно довго знаходитися на сонці та варто пити воду в достатній кількості. Якщо ви маєте займатися спортом, робіть перерви для охолодження.

Поради для швидкого охолодження у спеку

  • Якщо є можливість прийміть холодний душ або ванну, щоб знизити температуру тіла. Використання м’ятного мила може забезпечити додатковий охолоджуючий ефект.
  • Намочіть футболку, використовуйте водяний розчин або налийте воду в кепку чи капелюх та надіньте на голову, щоб охолонути. Ви також можете обернути мокрий рушник навколо голови або шиї для миттєвого полегшення.
  • Подмухайте собі на шию портативним компактним вентилятором. Вони бувають ручними та на батарейках, їх зручно тримати в сумці чи автомобілі протягом усього літа.
  • Уникайте надмірного вживання кофеїну та солодких напоїв, оскільки вони можуть сприяти зневодненню. Не їжте продукти, що сприяють підвищенню температури тіла — імбир, кокосову олію, коричневий рис, часник і кайенський перець.
  • Носіть легкий, світлий і вільний одяг із дихаючих тканин, таких як бавовна. Розгляньте одяг із вбудованим захистом від ультрафіолету. Носіть капелюх із широкими полями, щоб захистити голову й обличчя від прямих сонячних променів, і наносьте сонцезахисний крем із мінімумом SPF 30, повторюючи кожні дві години.

Раніше "Телеграф" розповідав про цікавий єгипетський метод охолодження. Можна і температуру тіла знизити, і в мумію пограти.