Скільки не закрийте — буде мало: оригінальний "Кубанський" салат на зиму

Читать на русском
Автор
Рецепт чудової заготівлі на зиму
Рецепт чудової заготівлі на зиму. Фото static.1000.menu

Салат виходить насиченим, ароматним та яскравим

Ми розповідали, чому мутніє розсіл огірків. Тепер ділимось рецептом апетитного "Кубанського" салату на зиму.

Цей рецепт овочевого салату на зиму стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Він простий у приготуванні, не потребує багато часу, а результат радуватиме вас всю зиму. Салат яскравий і дуже смачний — скільки не закрий, буде мало. Рецептом поділились на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки — 500 г
  • Свіжі помідори — 500 г
  • Солодкий перець — 150 г
  • Білокачанна капуста — 150 г
  • Свіжа морква — 100 г
  • Ріпчаста цибуля — 150 г
  • Перець чилі — ½ стручка (за бажанням)
  • Цукор — 50 г
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Олія соняшникова — 75 мл
  • Оцет 9% — 40 мл
  • Петрушка свіжа — ½ пучка

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте всі овочі та зелень. Наріжте помідори, огірки та цибулю півкільцями.
  2. Моркву почистіть і натріть на середній або крупній тертці. Капусту нашаткуйте, петрушку подрібніть.
  3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте смужками. Перець чилі (за бажанням) наріжте тонкими кільцями.
  4. З'єднайте в глибокій мисці всі подрібнені овочі, додайте сіль, олію, цукор, оцет і ретельно перемішайте. Залиште овочеву суміш маринуватися на 3 години.
  5. Підготуйте банки та кришки для консервації: вимийте їх теплою водою з содою та обполосніть під проточною водою. Наповніть ⅓ каструлі водою, поставте на плиту і доведіть до кипіння.
  6. Зменшіть вогонь, опустіть у воду кришки. Зверху на каструлю встановіть решітку з духовки, а на неї поставте банки догори дном. Стерилізуйте кришки та банки протягом 15-20 хвилин.
  7. Зніміть простерилізовані банки з решітки та поставте догори дном на чисте кухонне полотно. Обережно дістаньте кришки з гарячої води та покладіть на полотно.
  8. Щільно наповніть банки салатом разом із маринадом. Накрийте банки кришками.
  9. На дно глибокої каструлі постеліть рушник, поставте на нього банки. Налийте в каструлю теплу воду, щоб вона сягала "плічок" банок. У0вімкніть плиту, доведіть воду до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь.
  10. Стерилізуйте банки з салатом протягом 30 хвилин. Обережно дістаньте банки з окропу, закатайте кришки. Переверніть банки догори дном, вкутайте теплою ковдрою і залиште так до повного охолодження.

Зберігайте готовий салат у прохолодному темному місці. Також ми ділились особливо вдалим рецептом огірочків.