Бюджетна та апетитна: як приготувати ситну і смачну страву з кабачків
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Дуже смачна і ситна страва, яка легко готується
Ми розповідали, як приготувати окрошку за класичним рецептом. Ще один розділ літніх страв — з кабачками. Ділимось вдалим рецептом.
Ця страва стане чудовим обідом або вечерею. Вона не лише смачна, але й ситна та економна. Завдяки простій технології приготування, її зможе зробити навіть кулінар-початківець. Рецептом поділились на порталі "Етнохата".
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 650 г м'яса (будь-якого за вашим смаком)
- 2,5 ст. л. рису
- 2 цибулини
- панірувальні сухарі
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль та спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Кабачки вимити, розрізати на шайбочки товщиною 2-3 см, видалити серцевину. Відварити кабачки в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин.
- Для начинки м'ясо подрібнити в м'ясорубці. Додати відварений рис, обсмажену до золотистого кольору цибулю, посолити, поперчити та ретельно перемішати.
- Нафарширувати підготовлені кабачки м'ясною начинкою. Викласти кабачки у форму для запікання, посипати панірувальними сухарями та полити розтопленим вершковим маслом.
- Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин. Запікати потрібно до золотистого кольору.
При бажанні страву можна посипати тертим сиром і повернути в духовку на кілька хвилин — так буде ще смачніше. Також ми ділились рецептом апетитного холодника.