Бюджетна та апетитна: як приготувати ситну і смачну страву з кабачків

Читать на русском
Автор
Кабачки, фаршировані рисом та м’ясом
Кабачки, фаршировані рисом та м’ясом. Фото shuba.life

Дуже смачна і ситна страва, яка легко готується

Ми розповідали, як приготувати окрошку за класичним рецептом. Ще один розділ літніх страв — з кабачками. Ділимось вдалим рецептом.

Ця страва стане чудовим обідом або вечерею. Вона не лише смачна, але й ситна та економна. Завдяки простій технології приготування, її зможе зробити навіть кулінар-початківець. Рецептом поділились на порталі "Етнохата".

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 650 г м'яса (будь-якого за вашим смаком)
  • 2,5 ст. л. рису
  • 2 цибулини
  • панірувальні сухарі
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль та спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Кабачки вимити, розрізати на шайбочки товщиною 2-3 см, видалити серцевину. Відварити кабачки в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин.
  2. Для начинки м'ясо подрібнити в м'ясорубці. Додати відварений рис, обсмажену до золотистого кольору цибулю, посолити, поперчити та ретельно перемішати.
  3. Нафарширувати підготовлені кабачки м'ясною начинкою. Викласти кабачки у форму для запікання, посипати панірувальними сухарями та полити розтопленим вершковим маслом.
  4. Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин. Запікати потрібно до золотистого кольору.

При бажанні страву можна посипати тертим сиром і повернути в духовку на кілька хвилин — так буде ще смачніше. Також ми ділились рецептом апетитного холодника.