Ніхто не встане з-за столу, поки на тарілці буде хоча б шматочок: шикарний торт без особливих клопотів

Читать на русском
Автор
Шоколадний торт із печивом без випічки
Шоколадний торт із печивом без випічки. Фото shuba.life

Смакота за пару помахів руки

Якщо ви ласун, напевно у вас в закладках є дуже багато різних рецептів улюблених солодощів. А що робити, якщо захотілося поласувати домашнім тортиком під час відключення електроенергії? Приготувати його без випічки та духовки.

Глазур із молочного шоколаду, заварний крем, арахіс та шоколадне печиво за кілька хвилин перетворюються на смачний десерт за рецептом Shuba. Головне тепер — почекати, поки насолода застигне.

Як приготувати торт без випічки

Інгредієнти на 6 порцій:

  • курячі яйця — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • цукор — 50 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • борошно пшеничне — 20 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 20 г;
  • молоко 3,2% — 500 мл;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • шоколадне печиво — 300 г;
  • шоколад молочний — 180 г;
  • вершки 33% — 90 г;
  • арахіс — 90 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування крему змішуємо звичайний та ванільний цукор з яйцями, сіллю, кукурудзяним крохмалем та борошном до однорідного стану. Розмішуючи, вливаємо молоко та варимо на середньому вогні до загусання.
  2. В отриману масу додаємо вершкове масло, все перемішуємо та знімаємо з вогню.
  3. У форму викладаємо шар печива і заливаємо його частиною гарячого крему, рівномірно розподіляючи його. Продовжуємо, доки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім має бути крем.
  4. Для приготування шоколадної глазурі нагрітими (але не кип’яченими) вершками заливаємо поламаний шматочками шоколад. Все розмішуємо до однорідності, додаємо подрібнений арахіс. Все ретельно перемішуємо та виливаємо на торт.

Даємо охолонути торту при кімнатній температурі, потім відправляємо в холодильник для стабілізації. Подаємо з улюбленим напоєм.