Слимаків на городі не буде: 4 дієві засоби від шкідників

Читать на русском
Автор
Дієві засоби від слимаків на городі
Дієві засоби від слимаків на городі. Фото Canva

Шкідників на ділянці можна легко вивести

Слимаки шкідливі тим, що вони поїдають листя та плоди рослин. Тож якщо їх не вивести — то втратите весь урожай. У нагоді стануть перевірені народні засоби. Одним із них може бути часник.

Слимаків легко позбутися народними засобами, які знайомі кожному. Видання "На пенсії" підготувало добірку найдієвіших.

Чим вивести слимаків на городі

  1. Вдало підійде для боротьби зі шкідником гірчичний порошок. Візьміть 100 грамів речовини, додайте 5 літрів води та розігрійте. Воно має закипіти, тож тримайте на вогні десь пів години. Пізніше залиште, щоб настоялось на 6–8 годин. Після цього процідіть, перелийте в розпилювач і обприскайте рослини. Робіть це рано-вранці або ввечері, щоб не обпекти саджанці, коли світить сонце.
  2. Попіл — ще одна дієва речовина, від якої слимаків не стане на вашій ділянці. Треба посипати землю цією речовиною, і це відлякуватиме шкідників.
  3. Допоможе позбутися слимаків на ділянці й звичайне пиво. Перелийте його у банку чи пластикову пляшку та запхайте в землю. Важливо, щоб частина місткості залишалась відкритою. Тоді слимаків приваблюватиме запах пива, й вони будуть туди падати.
  4. Яєчна шкаралупа — гарний метод боротьби зі слимаками. Потовчіть її та розкиньте по вашій ділянці біля рослин. Слимакам буде важко дістатися до саджанців через гострі оболонки шкаралупи.

Раніше "Телеграф" писав про три екологічні методи, як позбутися равликів на городі. Їх досить просто відтворити.