Що не люблять слимаки на городі: три ефективні методи боротьби зі шкідником

Читать на русском
Автор
538
Слимаки на городі можуть стати великою проблемою Новина оновлена 22 травня 2024, 19:22
Слимаки на городі можуть стати великою проблемою. Фото pinterest.com

Ми підкажемо перевірені народні способи

Слимаки — це небажані гості в будь-якому городі. Вони можуть завдати значної шкоди рослинам, поїдаючи листя та пошкоджуючи плоди. Крім того, вони залишають після себе сліди слизу, що спричиняє неприємні емоції. Однак є кілька речей, які не люблять слимаки — вони можуть допомогти прогнати їх як з підвалу, так і з городу.

Що не люблять слимаки на городі — список

Проти цього шкідника працюють:

  • дрібний щебінь або пісок, подрібнені мушлі;
  • тирса, подрібнена деревна кора;
  • велика сіль, кавова гуща.

Ще чим посипати землю від слимаків — можна використовувати яєчну або горіхову шкаралупу. Перед цим її слід подрібнити на дрібні фракції.

Зібравши непроханих "гостей", які сповзлися на ваші посадки, влаштуйте навколо грядок, клумб або окремих рослин доріжки з перерахованих вище матеріалів. Вони перешкоджають повзанню молюсків.

На питання, який найефективніший засіб від слимаків, досвідчені городники відповідають — пастки. Вкопайте в землю кілька контейнерів, наповнених продуктами, що привертають слимаків. Це пиво, молоко, яблука. Контейнером може бути обрізана пластикова пляшка.

Який найефективніший засіб від слимаків — мідь

Мідь має властивість відлякувати слимаків. Тому, якщо ви оточите рослини мідним бар’єром, слимаки не зможуть до них дістатися.

Ви можете використовувати мідну стрічку, яка кріпиться до огорожі навколо грядки. Або, як варіант, встановити спеціальні мідні кільця навколо рослин.

Раніше "Телеграф" писав, коли краще садити перець у відкритий ґрунт. Сприятливі дати сприяють гарному врожаю.