Простий засіб відлякає слимаків з ділянки: трюк досвідчених дачників

Читать на русском
Автор
Слимаки на ділянці — неприємне явище
Слимаки на ділянці — неприємне явище. Фото Freepik

Ми підкажемо, чого бояться слимаки

Боротьба зі шкідниками є одним із головних завдань для дачників, яка залишається актуальною практично цілий рік. Слимаків потрібно проганяти з льоху та підвалу, але особливо багато неприємностей вони можуть завдавати, поїдаючи листя та пошкоджуючи рослини на ділянці.

Для позбавлення від слимаків досвідчені дачники використовують ефективний та цілком натуральний метод. Розглянемо це питання докладніше.

Який запах відлякує слимаків — часник!

Часниковий розчин готується просто:

  • відваріть пару свіжих головок часнику у 2 літрах води (достатньо 10 хвилин на плиті);
  • після того, як рідина охолоне, процідіть її в пляшку з розпилювачем.

Для більшої ефективності можна розвести концентрат із водою. Рекомендується обробляти рослини часниковим розчином щовечора. У разі дощової погоди слід повторювати процедуру. Цей натуральний хак легко впорається з проблемою слимаків.

Крім часнику, існує низка інших ефективних способів боротьби зі слимаками в саду та городі:

  • Використання мідних стрічок або кілець навколо рослин. Слимаки не можуть переповзати через мідь, оскільки отримують невеликий електричний розряд.
  • Посипання землі подрібненою яєчною шкаралупою або кавовою гущею. Гострі краї шкаралупи та висохла гуща не підходять для повзання.
  • Встановити пастки з пивом або молоком. Слимаки потрапляють у місткість і тонуть.
  • Застосування біологічних препаратів на основі нематод, що паразитують на слимаках.

Комплексний підхід з використанням різних методів, включаючи часниковий розчин, допоможе ефективно позбутися слимаків і захистити ваші рослини. Регулярні профілактичні заходи забезпечать здоровий сад та багатий урожай.

Раніше "Телеграф" писав, які ще є народні методи боротьби зі слимаками. Велика кількість таких непроханих "гостей" нікого не тішить.