Ніжне тісто та дивовижна начинка: від такого пирога неможливо відірватися

Читать на русском
Автор
828
Смачний та ніжний пиріг з ягідною начинкою
Смачний та ніжний пиріг з ягідною начинкою

Приготувати простіше, ніж збігати до магазину

Під час сезону улюблених ягід хочеться не лише ласувати ними, а й готувати різноманітну випічку. Якщо ви вже полуничний пиріг на кефірі, то пропонуємо поекспериментувати.

Сьогодні разом із "На пенсії" пропонуємо спекти соковитий, ароматний та смачний пиріг з улюбленими ягодами. Готується він просто, проте на смак вийде не гірше за магазинні солодощі. Цей рецепт точно буде в закладках, а пиріг стане хітом літа.

Як приготувати пиріг з ягідною начинкою

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно — 200 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Для начинки:

  • малина чи вишня – 200 г;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • крохмаль — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо розпушувач та борошно. До них додаємо нарізане на шматочки холодне вершкове масло та цукор. Приготовлену масу перетираємо руками до стану крихти.
  2. В окремій мисці змішуємо за допомогою блендера яйце, цукор, крохмаль та сир до однорідного стану.
  3. У форму для випікання першим шаром викладаємо половину крихти, на неї сир, а зверху – ягоди. Все посипаємо крихтою, що залишилася.
  4. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Подаємо готовий пиріг з улюбленим ароматним напоєм. Смачного.